„Gambit” на Чанинг Тейтъм

Не е толкова изненадващо, че досега не сме писали почти нищо за предстоящия комиксов хит „Gambit” – допреди няколко дни все още нямаше официално потвърждение, че Чанинг Тейтъм действително ще изиграе ролята на мутанта, за която съвсем открито се подготвя от доста време (има-няма година и половина). Много хора смятаха, че всичко е 100% сигурно, но и друг път сме виждали приказки из медиите месеци, че и години наред, които не са довели до нищо.

Този път обаче, като че ли всичко се подрежда, макар и по-бавно от очакваното, и Тейтъм не само се е договорил с 20th Century Fox (последната спънка беше точно договорът на звездата – хонорара и броя филми, в които ще участва), но и вече му се търси партньорка за филма.

Няма да си говорим за предишното филмово превъплъщение на Гамбит, но преди да пристъпим към своеобразното обобщение какво знаем за проекта до момента, заслужава си да споменем, че Хю Джакман е почти приключил с Върколака, както и Дженифър Лорънс с Мистик, и Fox очевидно държат да попълнят оредяващите (макар и все още бая впечатляващи) редици на мутантите си. Това е и една от причините „Gambit” да е толкова сигурен проект – знаем, че снимките започват октомври и бюджетът вече е ясен (малко над 150 млн.; вероятно е започнал по-скромно, но е понараснал след изискванията на новоподписалата звезда).

Режисьор ще е Рупърт Уайът („Възходът на планетата на маймуните”), това стана ясно преди около два месеца, а сега научаваме и кои актриси са в заветния „шортлист” за главната женска роля – Беладона (или Бела Дона) Бордо, позната още като Бела. Засега не е ясно дали тя ще има свръхсили във филма, но поне е сигурно, че ще изглежда добре, защото трите актриси, които продуцентите обсъждат, са Леа Сейду, Ребека Фъргюсън и Аби Лий.

Сейду вероятно няма нужда да ви представяме (скоро ще стане и момиче на Бонд), а Фъргюсън от „Херкулес” и мини-сериала „Бялата кралица” е на път да стане звезда, благодарение на чудесното си изпълнение в „Мисията невъзможна: Престъпна нация”. А ако името на Аби Лий не ви е познато, не се чудете защо – първата роля на модела е в „Лудия Макс: Пътят на яростта”, но пък ако сте гледали филма, няма начин да не ви е направила впечатление. Честно казано, този списък ни се струва доста странен и ни е любопитно коя актриса ще спечели в крайна сметка – доста са различни като опит и умения, доколкото можем да преценим.

Премиерата на „Gambit” е 7 октомври 2016, което ще рече, че студиото има време да направи филма, но не и да продължава да се размотава с доизкусуряване. Със сигурност скоро ще има още кастинг и други новини. Ще ви държим в течение.

Лея Сейду

Ребека Фъргюсн

Аби Лий

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. пууу, Чайник не ни се разминА.
    Мадамата от „Мисията“ не бих я нарекъл красавица, но има някакво приковаващо вниманието присъствие

  2. @ Riddick
    мацката изглежда по-възрастна отколкот е, но същевременно си прав – не можеш да отместиш поглед от нея. Струва ми се, че Сейду и Фергюсън трябва да се насочат към по-големи или престижни проекти.