The Finest Hours

Вярно е, че понякога гледаме скептично на филмите „по истински събития”, ала когато става дума за природни катаклизми и оцеляване, не можем да не се възхитим най-малкото на постоянството и амбицията – в случая на Disney – да бъдат пресъздадени някои особено специфични условия, при които се е развивало действието.

Става дума за морска буря – и сигурни сме, за всички първата асоциация е „Перфектната буря”, но в случая с „The Finest Hours” имаме история с (частично) щастлив край. Вижте първия трейлър, който ви представяме с известно закъснение.

Крис Пайн е начело на спасителния отряд в малкия плавателен съд на крайбрежната охрана край Нова Англия. На 18 февруари 1952 година уникална буря връхлита източното крайбрежие и корабите се оказват като в капана на бурното море и ветровете, включително превозващият нефт танкер „Пендлътън”, който буквално е като разрязан на половина и потъва с повече от 30 моряци на борда. Като най-висш офицер на борда, първият асистент-инженер Рей Сайбърт (Кейси Афлек) осъзнава, че трябва да вземе нещата в свои ръце и да вдъхнови екипажа да намерят накакво решение от почти безизходната ситуация. В момента, в който вестта за бурята стига до бреговата охрана в Масачузетс, командващият офицеер Даниел Клъф (Ерик Бана) нарежда дръзка спасителна операция. Въпреки абсолютния риск, четирима мъже, водени от капитан Бърни Уебър (Крис Пайн), излизат в морето – с дървено возило, с лоша екипировка на мотора и с незначителни способности за навигация в разразилата се буря – а тя вилнее с отрицателни температури, 20 метрови вълни и ураганни ветрове.

Режисьорът Крейг Гилеспи не е познат като майстор на впечатляващи визуални ефекти, но в скромната му филмография фигурира номинираният за Оскар „Lars and the Real Girl” – дори само заради това ще проявим благосклонност. Пък и Пайн доказа, че доста го бива да „капитанства” в междузвездното пространство – вероятно няма да ни подведе и в морето…

The Finest Hours

The Finest Hours

С Крис Пайн, Ерик Бана, Бен Фостър, Кейси Афлек, Холидей Грейнджър, Джон Ортиз актьорският екип просто няма грешка – явно ще очакваме трилър с доста драматични елементи. Обещанието е бурята да се разрази с дигитален и IMAX 3D образ, а очакванията за връхлитането й в киносалоните е на 29 януари 2016 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *