Westworld

Тук си отдъхваме мъничко! Един от най-очакваните от нас телевизионни проекти (който ще предпочетем и пред куп предстоящи филми) е подготвяният от Джонатан Нолан и Дж. Дж. Ейбрамс телевизионен сериал по „Westworld” на Майкъл Крайтън, който трябваше да дебютира по НВО в края на тази година. Наскоро обаче научихме, че той е бил отложен за неопределено време, тъй като следващите пилота епизоди не са били на необходимото ниво. Официалното изявление на НВО беше следното:

Пилотът е наистина страхотна изходна точка, но когато правиш сериал, си казваш „ОК, какъв е следващият епизод”. Какво ще те привлече да го гледаш? Не може да е спектакъл всяка седмица.

Честно казано, това доста ни притесни, защото като нищо щяхме да си останем само с един епизод, който можеше дори и да не видим. Не е като да не са се случвали подобни неща и преди – доста очаквани от нас сериали, като „Locke & Key” и „The After”, бяха спрени сред отличен пилот и първоначално одобрение за цял сезон.

За щастие, сега НВО съобщават, че „Westworld” не е спрян и ще дебютира през 2016 г., а заедно с това ни предлагат и нов поглед към него, който идва под формата на снимки. Единствените други кадри, които сме виждали, бяха част от рекламно промо за програмата на НВО за тази година.

Антъни Хопкинс и Джефри Райт

Джеймс Марсдън и Еван Рейчъл

Танди Нютън

Ед Харис

Описват „Westworld” като „мрачна одисея за зараждането на изкуственото съзнание и бъдещето на греха” и според слуховете, за разлика от оригинала, ще бъде съсредоточен върху роботите, а не върху хората. Оригиналният филм на Крайтън разказва за високотехнологичен увеселителен парк за възрастни, в който една от атракциите – робот-каубой – се разваля и всява хаос и ужас сред нищо неподозиращите посетители на парка, сред които е и главният ни герой Мартин.

Пилотният епизод на „Westworld” е написан и режисиран от Джонатан Нолан (сценарият е в съавторство със съпругата му Лиса Джой), който е и изпълнителен продуцент наравно с Дж. Дж. Ейбрамс, Джери Уайнтрауб и Брайън Бърк. В ролите са Ед Харис, Антъни Хопкинс, Еван Рейчъл Уд, Джефри Райт, Джеймс Марсдън, Родриго Санторо, Танди Нютън, Миранда Ото, Шанън Уудуард и други.

Премиерата на „Westworld” ще бъде през 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments