Николай Арсел

Ето една малка, но доста интересна новина, която изскочи от Comic-Con и успя да се загуби сред суматохата около „Star Wars”, „Батман срещу Супермен” и останалите холивудски мастодонти.

В средата на април научихме, че многократно отлаганият, свръх-амбициозен и доста проблематичен проект по екранизирането на magnum opus-а на Стивън Кинг „Тъмната кула” е намерил нов дом в Sony и MRC, а сега Deadline съобщават, че вече има развитие по отношение на режисьора на първия филм от предвидената кино поредица и съпътстващ сериал и това е датският режисьор Николай Арсел.

Честно казано, за нас това е изненадващ избор. Не защото смятаме Арсел за лош режисьор – в действителност не познаваме творчеството му, извън работата му като режисьор на чудесния „Кралска афера”, който беше номиниран за „Оскар”, и като съсценарист на шведската версия на „Мъжете, които мразеха жените”. А защото очаквахме Sony и MRC да се спрат на име с по-голям опит. Някой като Рон Хауърд, който беше първоначалният избор. Надяваме се, че въпреки не особено големия си опит, той ще се справи на висота.

Със заставането си начело, Николай Арсел е привлякъл и нов сценарист в лицето на носителя на „Оскар” за късометражен филм Андерс Томас Йенсен („Election Nigh”, „The Duchess”), който ще пренапише последния драфт на Акива Голдсман и Джеф Пинкър, които от своя страна префасонираха първоначално разработената идея на Universal и Warner Bros.

Сега остава само да разберем кой актьор ще влезе в ролята на Роланд Дисчейн. Ще следим отблизо развитието на нещата. Повече подробности за „Тъмната кула” и за пътя на проекта до този момент може да откриете в предишните ни новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *