Никълъс Кейдж като Супермен

Покрай новия трейлър на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, се подсетихме, че все още не сме споменавали един от най-любопитните неосъществени проекти на 90-те. А именно „Superman Lives” на Тим Бъртън.

След успеха на двата филма за Батман, Бъртън се захваща с другия иконичен супергерой, като за ролята на Човекът от стомана е избран не друг, а самият Никълъс Кейдж.  Кейдж, който по това време (1998 г.) е на върха на славата, е огромен фен на Супермен (все пак кръщава едно от децата си Кал-Ел) и заедно с Бъртън и трима сценаристи (Кевин Смит, Дан Гилрой и Уесли Стрик), започват да работят върху концепцията на филма, базирайки я върху комикса „The Death of Superman

Документалният „The Death of „Superman Lives”: What Happened? на Джон Шнеп, чийто трейлър и първи десет минути ви представяме, се фокусира върху нереализирания филм и включва интервюта с Тим Бъртън, Кевин Смит и едни от основните замесени. Вижте:

Fuck and yes! Take all my money cause I want to see what that looks like

Адски любопитно ни е и искаме да гледаме филма. Ясно е, че това не е документална продукция от ранга на „Jodorowsky’s Dune”, но все пак сме убедени, че ще е пълно с безценна информация. Колкото до самия „Superman Lives”, няма как да знаем дали е щяло да му се получи на Бъртън, но дизайнът и старанието, които са вложени, ни карат да умираме от яд, че не се е случило.

А сега ви предлагаме да видите първите десет минути от „The Death of „Superman Lives”: What Happened?” Фантастичните концептуални дизайни и костюми не се виждат в това видео, тъй като фокуса е върху обстоятелствата, традицията от старите филми и революционните промени в комиксите и филмите за супергерои от 90-те, но все пак успява да запали ентусиазма ни. Подобен поглед зад кулисите винаги е ценен, защото разкривайки неосъществени проекти от такъв мащаб, ни дава възможност да видим как работи самата индустрия и колко труд понякога отива по дяволите…

плакат

The Death of „Superman Lives”: What Happened?” вече е достъпен VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. още преди години бях видял Ник Кейдж в костюма и си казах „колко яко изглежда“. Сегашния суперменов костюм, според мен до голяма степен е базиран на този, като за щастие са махнали червените слипчета. Като се има предвид, колко обичам Бъртановите батмани, много ме е яд за този

  2. Имаше новина преди много, много години в „Хай-клуб“, плюс горните снимки. Винаги съм се чудел какво се случи с този проект.

  3. Имам подозренията, че след мазалото със Батмана на Шумахер просто WB от срам са ударили балтията на такъв проект, колкото и обнадеждаващо да е звучал.