„The Revenant” с Леонардо ДиКаприо

Една прекрасна изненада в тази ужасно топла петъчна вечер. 20th Century Fox представиха първия отличен тийзър трейлър на очаквания с огромно нетърпение „The Revenant” на Алехандро Гонзалес Иняриту и Леонардо ДиКаприо. Няма да ви губим времето в приказки, а директно ще пристъпим към видеото, защото това е един от онези редки случаи, в които трейлърът говори сам за себе си и казва нещата много по-добре, отколкото ние бихме могли да ги представим.

С две думи, изглежда феноменално! И като картинка – третият пореден „Оскар” на Еманюел Любецки („Гравитация”, „Бърдмен”) не му мърда, особено като се има предвид, че работи единствено с естествено осветление, и като ритъм, и като звукова драматургия, и като всичко. Имаме чувството, че тук Инярито е надминал себе си и миналогодишното си впечатляващо постижение „Бърдмен”.

Не сме се съмнявали, че стози творчески екип „TheRevenant” ще е един от най-добрите филми за годината, но сега вече имаме потвърждение. И да кажем, че ако Леонардо не го номинират за „Оскар”, нашата „одисея”, в която ще търсим отговорност от членовете на Академията, ще е по-епична и кървава от тази на героя му Глас.

В основата на „TheRevenant” е едноименният роман на Майкъл Пункe, вдъхновен от действителната история на трапера Хю Глас (Леонардо ДиКаприо), който е обран и зарязан на произвола на съдбата от своите „другари”, след като бива ранен изключително тежко от мечка гризли. В полумъртво състояние Глас изминава невероятните 320 километра до най-близкия форт, където възстановява силите си и тръгва да търси отмъщение.

Режисьор на „The Revenant” е Алехандро Гонзалес Иняриту, а в ролите са Леонардо ДиКаприо, Том Харди, Донал Глийсън, Уил Полтър, Пол Андерсън, Лукас Хаас и други.

Премиерата е 25 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Изглежда страхотен тзои филм,а ДиКаприо ,както винаги ще се справи отлично.Намирисва на Оскар,много ще е хубаво да го вземе,но ще има и доста силна конкуренция на тазгодишните награди.

  2. Не знам дали забелязахте едно име във финалните надписи на трейлъра, което буди в мен чувства, които най-общо НЕ бих определил като положителни… БРЕТ РАТНЪР – executive producer. Стане така, че филмът грабне заветната статуетка(има всички изгледи за това), пичът гордо ще се кичи с това определение, макар заслугата да бъде изцяло на актьорският състав, геният на Любецки и сърцето и душата, които Инярито е вплел във филма.
    Лео дано да има късмета и благосклоността на членовете на Академията, Фасбендер в Макбет, може би е другият кандидат и партньорът му тук Том Харди с двойната роля в Legend. И тримата са ми любимци, но ДиКаприо тича в свой коридор от много време насам и финалът мисля че се вижда 🙂

  3. Категоричен фаворит за не една и две награди! Аз лично мисля, че ще отвее конкуренцията си за филм на годината, а що се отнася до ДиКаприо – нещо необяснимо ме загриза съмнението след този трейлър… Сякаш нещата отиват към това доста стойностното му изпълнение (убеден съм, че е такова) да не изпъкне достатъчно за сметка на режисурата и операторската работа (съгласен съм, че Иняриту и Любецки май са надминали себе си) и имам лошо предчувствие, че и този път нашият човек може да не вземе наградата (номинацията, мисля си, му е в кърпа вързана). Ще видим де, това си е просто едно първоначално впечатление от трейлър, има много време, а и трябва все пак да се изгледа филма 🙂

  4. Наистина изглежда невероятно. Имах големи очаквания към филма, но това, което видях ги надминава. Вярвам, че Ди Каприо ще вземе най – накрая оскар.

  5. Тъкмо си мислих ,4е декември освен Междузвезни войни ,друго няма кво да се гледа.

  6. И Оскар за най добра роля в трейлър отива в … 😀 😀 😀

    Вие не сте у ред бе… гледали 1 минута шеметен монтаж и вече раздават номинации и оскари…

  7. toto,

    голяма част от оскаровите претенденти са ясно още преди самите филми да са приключили снимки…

  8. Съжалявам, но целия този ентусиазъм, струящ от горните коментари ме се вижда твърде, твърде, ама твърде прибързан. Кадрите изглеждат добре, да. Монтирано е добре, да. Горе-долу, това е. Лео с брадата и изкривената физиономия тип „изпълнение за Оскар“? Ми не, не ме грабва.