Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част ІІ

Now we’re talking!

Време беше за свестен (не съвсем изсмукан от пръстите) трейлър на финалната (предполага се – апотеозна) част на „Игрите на глада”! Този път си има всичко – и сюжетни намеци, и поява на персонажи, и съспенс-елементи, и екшън – само да не бяха лепвали тези нелепи пропагандни надписи, ама нали става въпрос за революция и бунтовни настроения, явно дотам им стига „криейтива” на Lionsgate… Всъщност – вижте сами.

Чувстваме се леееко излъгани най-вече защото Дженифър Лоурънс продължава да ни изглежда… изкуствена кукла. В книгите Катнис Евърдийн няма друг избор, освен да поведе „вярващите” в нейната сила и страст, защото те кипят в нея – от ярост и твърдо желание да промени реалността. В този трейлър, пък и в агитационното видео, което по-долу ви представяме отново (може да сте го пропуснали в големия куп новини около филма), нещата изглеждат толкова плакатно-бутафорни, че са на път да ни убият удоволствието от екшъна – и финалното впечатление от четирилогията. Дълго време залагахме на положителна обща оценка след последните кадри – и все още не сме се отказали (с надеждата, че във филма Лоурънс ще демонстрира повече естественост).

Като за финал ще споделим още две неща, които не ни допадат във визиите, представени новината – не се изкушавайте да кликнете върху моушън-постера по-долу! Ще съжалите, защото прилича на визуализация на Паметника на червената армия в Борисова градина (честно!) И още нещо – другият постер, в който Катнис носи червено одаяние на бял фон, част от екипа ни го характеризират като „чист кич”. То бива, то може „стилизация”, ама какъв е смисълаът Сойката-присмехулка да бъде превърната (дано да е само визуално!) в хибрид между пластмасов Трансформърс и супергерой на Marvel?

И след риторичните въпроси ще напомним, че още подробности за последната част от киносагата „Игрите на глада” може да откриете в новините ни до момента.

Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част ІІ

Във филма, режисиран от Франсис Лоурънс, отново участват Дженифър Лорънс, Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харелсън, Елизабет Банкс, Филип Сиймур Хофман, Джефри Райт, Уилоу Шийлдс, Сам Клафлин, Джена Малоун, Станли Тучи, Джулиан Мур и Доналд Съдърланд.

Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част II” ще се появи на екран на 20 ноември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *