Дж. Дж. Ейбрамс

Преди месец последно отразихме някаква новост за седмия „Star Wars” филм, озаглавен „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда”, който отличникът Дж. Дж. Ейбрамс ще предложи на феновете през декември. Този път новините ни са няколко, сравнително дребни и разхвърляни, но все пак достатъчно интересни, за да ги споделим. Започваме с тази официална визия:

„Силата се пробужда“

…която по всяка вероятност е взета от руски каталог за конструкторите LEGO. Ha нея виждаме по-ясно както част от героите, така и част от злодеите, включително новите щурмоваци, а също и оръжията им.

Макар че снимките на „Силата се пробужда“ отдавна приключиха, едва наскоро плъзна новината за още един актьор, който е част от проекта, а досега не е бил официално обявяван – Кен Люнг (вероятно сте го гледали в „Час пик“, „Убийствен пъзел“ и „X-Men: Последният сблъсък”; работил е вече с Ейбрамс в сериала „Изгубени“). Ролята му ще е малка и не е официално оповестена, но се слухти, че вероятно ще бъде бунтовнически офицер.

Друга любопитна подробност – ето тази жанрова легенда:

Алън Дийн Фостър

…ще се заеме с новелизацията на седмия епизод. За невежите – това е продуктивният и ужасно популярен автор на фентъзи и научна фантастика Алън Дийн Фостър, който досега е писал книги по редица холивудски заглавия, сред които са „Нещото“, първите три части на „Пришълецът“, няколко романа за „Стар Трек“, „Трансформърс“ и „Star Wars“. Има зад гърба си и множество авторски произведения. Работата на Фостър по „Силата се пробужда“ почти е приключила и е била изцяло базирана на сценария на Ейбрамс и Лорънс Каздан, като за вдъхновение са ползвани също няколко концептуални рисунки и снимки от филма.

Завършваме с таблоидна клюка – Джейк Лойд, който в „Невидима заплаха“ изигра Анакин Скайуокър, явно се е вдъхновил от героя си, който победи Себулба в едно опасно и високоскоростно състезание на Татуин, защото преди малко повече от седмица вдигна на крак цялата полиция на Чарлстън и я принуди да го погне по магистралата:

http://www.youtube.com/watch?v=TP68HgiAjDc

Майтапът настрана: Лойд, оказва се, страда от шизофрения и след като е спрял да си взима лекарствата, нападнал майка си. По думите му тя била съсипала живота и кариерата му… а според нас оплакванията трябва да бъдат отправени предимно към Джордж Лукас. (Хаха.)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *