Microbe and Gasoline

Верни почитатели сме на Мишел Гондри и всеки негов нов проект ни изпълва с нетърпение, защото той е един от най-шантавите, неконвенционални и приказно-постмодернистични режисьори, които работят в момента. Microbe and Gasoline” може да попадне лесно в графата „тийнейджърски” филм, но гигантската пропаст, която зее между съвременните щатски „бози” за подрастващи и този филм ни връща неусетно във времето, когато – помним – се правеха забавни и чаровни киноприключения, свързани с реалността.

Двама тийнейджъри се опитват да отвоюват своята независимост и покрай училищните ежедневни тегоби се прокрадва една супер-идея – да си сглобят возило и да потеглят на път!

Je tiens mes promesses. Voici la bande-annonce de Microbe et Gasoil, sous-titrée en anglais. Le 8 juillet au cinéma !I wouldn't lie to you, right? Here's the Microbe and Gasoline trailer with English subtitles. Coming soon!

Posted by Michel Gondry on Friday, June 19, 2015

Младежите Анж Даржо и Теофил Баке влизат в главните роли на авантюристичните герои, чиито прякори узнаваме от заглавието на филма. В тази буйна тийнейджърска възраст лято, прекарано с родителите, не може да бъде нито привлекателна, нито поносима опция. Затова с атрактивната си самоделна кола юнаците се отправят на пътешествие по шосетата на Франция. Гондри е разбира се и автор на сценария, а в актьорския екип отново (след ролята й в „Пяната на дните”) се появява страхотната Одри Тоту.

Microbe and Gasoline” („Microbe et Gasoil”) ще се появи на екран във Франция на 8 юли, а друга информация за разпространението му в момента не е налична. И тъй като Европейската филмова академия организира всяка година общо гласуване от публиката на Наградата на младите зрители (в началото на май се прожектират три селектирани младежки филми в Дома на киното), най-откровено подозираме, че догодина творбата на Гондри ще бъде сред избраните претенденти за наградата.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *