The Good Dinosaur

Толкова вода изтече от началото на 2013 г., когато ние заговорихме за „The Good Dinosaur” (а развитието на проекта е още по-отдавна), че вече бяхме на път да отпишем тази анимация от очакванията ни към Pixar. Но те пък ни опровергават с пускането на първия тийзър-трейлър на филма! Режисьорски отговорности има Питър Сон („Partly Cloudy”), който замени Боб Петерсън („В небето”) през 2014. Може да ни наречете маниаци на тема рисувано кино (и няма да сте далеч от истината, но в случая на ентусиазма влияе и пристрастието ни към динозавърската тема), но сме сигурни, че Арло ще бъде много чаровен.

Обърнете внимание на небето над преживящите животинки! И колко прекрасно е изпипано междузвездното пространство… Не че сме очаквали нещо друго. И потриваме доволно ръце, защото рано или късно всеки динозавърски проект (сериозно сме затаили дъх преди „Джурасик свят”) се реализира, а това си е „а dream come true”.

Какво би станало, ако… Да, именно този неисторически, но забавен въпрос задава „The Good Dinosaur” – ами ако астероидът, който променя преди милиони години живота на Земята, летеше с друга траектория и беше пропуснал да се разбие в нашата планета? Тогава гигантските динозаври нямаше да са изчезнали, а щяха да са доминиращият вид на Земята… Арло е енергичен, 20-метров тийнейджър апатозавър с огромно сърце. След като травмиращо събитие разтърсва кроткия живот на Арло и близките му, той потегля на мисия да възстанови спокойствието и по пътя си открива неочаквана компания – малко човешко дете, което Арло кръщава Спот. Преминавайки през сурови и тайнствени места, Арло открива силата, която те изпълва, когато се противопоставиш на страховете си, и разбира на какво всъщност е способен той…

Актьорите, които ще озвучават в оригинал, са Джон Литгоу и Франсис Макдормант като семейството апатозаври, Бил Хейдър и Нийл Патрик Харис като двамата братя Форест и Клиф, Джуди Гриър като Айви, а Лукас Неф ще е в ролята на главния герой Арло. Disney-Pixar ще пуснат на екран „The Good Dinosaur” на 25 ноември – и това ще е първата година, в която ще имат два филма, защото премиерата на „Inside Out” предстои след малко повече от две седмици.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Поредният а-вдъхновен филм на Пиксар. Явно вече само продажбата на играчки им е в главата.

  2. Освен това, астероидният пояс не изглежда така и захранват малките с научно погрешни представи.

  3. Черни крокодиле, бъркаш – продажбата на всички аксесоари, свързани с филмите на Пиксар, е в главата на зеленовъдците от Дисни, които се изръсиха с почти 5 млрд. гущера за студиото. Всеки на тяхно място би поискал максимално бързо да си върне вложеното. Неслучайно от сделката насам гледаме в най-добрия случай посредствени анимации. А в същото време гениите от Гибли затвориха, просто защото останаха верни на себе си (пък и не позволяваха на Дисни да цензурира филмите им международния пазар).