Още едно Marvel-продължение се готви да започне снимки догодина – „Guardians of the Galaxy 2” вече има завършен първи вариант на сценария. Може да имаме големи очаквания към новото творение на Джеймс Гън, а може да изпитваме и известни съмнения – важното е, че Крис Прат е прочел готовия първи „draft” и се е разплакал.

сценария на Джеймс Гън

Така изглежда „хвалбата” на сценариста и режисьора Гън в Instagram, която бързо-бързо е събрала над 13 хиляди „харесвания”. Междувременно Крис Прат е зает да популяризира актуалното си визуално приключение „Джурасик свят” и между другото в интервю пред Digital Spy споменава:

„Зная вече част от парчетата, които ще бъдат включени в Awesome Mix 2. Това е всичко, което мога да споделя – защото е ясно, че не ми е разрешено да казвам нищо на никого. А и аз не бих искал – все едно да кажеш на детето какво ще го очаква под коледната елха! Да се любопитства прекалено не е много хубаво – оставете си възможност да бъдете изненадани, не си провалайте коледната утрин!

Бих добавил, че идеята на Джеймс и начинът, по който я е разказал, буквално ме разплакаха. Много е добър! Нямам търпение да започнем работа по филма и нямам търпение хората да видят какво той ще успее да сътвори във втория филм. Много е голям – и е много хубаво! Доколкото ми е известно, в Marvel са чули идеята – и не са реагирали. Казали са „ок”, без да се стремят да я трансформират или променят. Толкова много са я харесали, че дори не са давали бележки по нея. Филмът ще бъде забележителен!”

Дали пък чак такова доверие е успял да си спечели Джеймс Гън пред екипа на Marvel? Нищо чудно, предвид факта, че „Пазителите на галактиката” неусетно успя да изкара едни 333 милиона долара. Все пак ще има още едно пренаписване на сценария. Познанията ни относно идеята за филма се свеждат до краткото инфо, че „семейството ще играе важна роля” в „Guardians of the Galaxy 2” и фигурата на бащата ще заеме централно място в сюжета – както казва самият Гън, „това ще е история за бащите. И без съмнение ще бъде вълнуващо пътешествие!” Едно напомняне за „гийковете” по темата – въпреки че в комиксите бащата на Star-Lord е J’Son, императорът на Spartoi, още преди две години Гън обяви, че няма да се придържа към тези известни факти. Ще почакаме и ще видим какво е решил…

Освен Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Батиста, Брадли Купър и Вин Дизел ще се завърнат в образите на познатите герои; Майкъл Рукър също ще бъде отново Йонду, а Карън Гилан ще влезе в ролята на Небюла. Очаква се снимките да започнат през февруари 2016, което означава дотогава да се финализира окончателният вариант на сценария, да се изградят декорите и да се натъкмят костюмите. А на 5 май 2017 отново ще настане време за rock-n-roll!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Познанията ни относно идеята за филма се свеждат до краткото инфо, че „семейството ще играе важна роля” в „Guardians of the Galaxy 2” и че фигурата на бащата (може би на Star-Lord) ще заеме централно място в сюжета – както казва самият Гън, „това ще е история за бащите. И без съмнение ще бъде вълнуващо пътешествие!” Едно напомняне за „гийковете” по темата – въпреки че в комиксите бащата на Star-Lord е J’Son, императорът на Spartoi, още преди две години Гън обяви, че няма да се придържа към тези известни факти. Ще почакаме и ще видим какво е решил…

    А пък аз бас държа, че баща му ще е Танос, за да може да се навърже към марвелската вселена и Отмъстителите: Безкрайна война….. Пък и кой друг може да заеме централен персонаж за да може да събере 6-те си „джема“ за златната си ръка….