Марсианецът

След като видяхме няколко снимки от подготвяната от Ридли Скот екранизация на „Марсианецът” на Анди Уеър, сега е ред на един малко по-различен поглед към филма, който идва под формата на доста любопитно viral видео, което ни запознава с екипажа на космическия кораб „Хермес” (част от третата марсианска мисия „Арес”), в това число и с главния герой Марк Уотни (Мат Деймън), който впоследствие е изоставен на Марс.

Освен Уотни, който е ботаникът на мисията, екипажът на „Хермес” включва командира Мелиса Луис (Джесика Частейн), пилота Рик Мартинес (Майкъл Пеня), корабния хирург д-р Крис Бек (Себастиан Стан), компютърния експерт Бет Йохансон (Кейт Мара) и немския астронавт Алекс Вогъл (Аксел Хени).

Вижте видеото и обърнете специално внимание на интересната допълнителна информация за екипажа, която се появява като „поп-ъп” съобщения, както и на забавните twitter коментарите от „лайв фийда” от началото на мисията.

http://www.youtube.com/watch?v=CumZP6_9sHU

Радваме се, че чувството за хумор и просташкият език на Уотни (а и на останалите герои от романа) ще бъдат запазени. „Прометей” на Ридли Скот имаше страхотна viral кампания и очакваме и тази на „Марсианецът” да бъде такава – материята е изключително подходяща за подобен тип реклама. Ще очакваме още подобни включвания от Уотни и екипажа на „Хермес”, докато трае пътят им до Червената планета.

В допълнение, вижте и няколко нови снимки, една от които предлага първия ни поглед към Джеф Даниелс като директора на НАСА Теди Сандърс.

Мат Деймън и Джесика Частейн

Мат Деймън

Джеф Даниелс

Той е най-прочутият човек на Земята.

Но проблемът е, че не е там!

Преди шест дни Марк Уотни е стъпил на Марс – един от първите в историята на човечеството. Сега по всичко личи, че ще e и първият, умрял там.

Трагедията започва с пясъчна буря, която пробива скафандъра му и едва не го убива. Изоставен от колегите си астронавти, той се озовава на милиони километри от Земята, сам, без комуникационна система. А дори да имаше такава, храната би му свършила много преди НАСА да изпрати спасителна мисия. Ала по всичко личи, че едва ли ще оцелее достатъчно дълго, за да умре от глад. Далеч по-вероятно е дефектното оборудване, непрощаващата Червена планета или добрата стара „човешка грешка” да го докопат първи.

Но Марк Уотни няма да се предаде без бой.

Режисьор на „Марсианецът” („The Martian”) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Дрю Годар. В ролите са Мат Деймън, Джесика Частейн, Кристен Уиг, Кейт Мара, Чуетел Еджиофор, Доналд Гловър, Шон Бийн, Макензи Дейвис, Наоми Скот, Себастиан Стан, Аксел Хени, Майкъл Пеня, Джеф Даниелс и други.

Премиерата е 2 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Книгата и брилянтна, силно се надявам и филма да е. Кога се очаква пълен трейлър ?

  2. Няма още обявена дата за първия трейлър, но вероятно ще е тази седмица – може би днес или утре… или преди „Джурасик свят“ в петък?

  3. За днес се говореше, аз даже реших, че е това което Вие сте качили

  4. В мрежата е и го гледах вече. Брутален филм се очаква ! Потърсете го в тубата има го качен преди броени минути.

  5. много добре изглежда, взех си и книгата, само дочитам това което подхванах и я почвам

  6. Прочети я, страхотна е ! В момента съм почти на края и съм очарован. Силно се надявам Ридлито да успее да пренесе достоверно историята, героите и хумора, който изобилства.