Саймън Пег

В момента, в който най-накрая изгледахме трейлъра на „Absolutely Anything”, си помислихме колко много би му отивала роля на Саймън Пег в шоу на суперлюбимите ни „извънземни” гиганти от Монти Пайтън! Което си е повишаване в ранг полу-бог. След това изгледахме трейлъра още няколко пъти и решихме, че на момчето може би му е рано, но въпреки всичко филмът си се получава доста забавен. Именно тази комедийна авантюра имаше предвид Тери Джоунс, когато на София Филм Фест през март лично го попитахме за „творческите му планове”.

Е, няма такава банда кодошлии, каквато са Тери Джоунс и Тери Гилиъм, Майкъл Пейлин, Джон Клийз и Ерик Айдъл (Айдъл не го пише в плаката, но пък присъства в трейлъра)! И особено им отива да си играят на шикалки със съдбата на Земята! „Absolutely Anything” е и последният филм с участието на Робин Уилямс – както знаете, той е гласът на кучето на главния герой в сагата – учителят Нийл (Саймън Пег), който е избран на съвсем случаен принцип от шантавите извънземни, и използването на суперсилите му трябва да определи дали Земята ще бъде унищожена или напротив. В актьорския екип участват още Кейт Бекинсейл, Джоана Лимни, Роб Ригъл, Мийра Сиял и Санджийв Башкар. Като „черешка на тортата” в ролята на директор на училището, в което работи „избраният”, се появява и Еди Изард.

За първи път Lionsgate стартира рекламна кампания за свой филм през приложението Viacom и MTV канала на това приложение – интересен опит е да се „сервира” на феновете оригинално съдържание през неконвенционални канали. Британия ще получи филма в кината на 14 август, Франциия – два дни преди това, Исландия – на 18 септември и… не се знае нищо повече на този етап. Подозираме, че за публиката в Щатите хуморът може да се окаже леко неразбираем, но… това са особености в чертите на националния характер. Стискаме силно палци да видим филма и у нас на голям екран – все пак знаете колко обичаме всичко, свързано с Моти Пайтън!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *