Джордж А. Ромеро

Heотдавна с ентусиазъм ви съобщихме, че изпълнителните продуценти Алекс Курцман, Роберто Орси и Джо Хил работят по възкресяването на хорър сериала „Tales From The Darkside“, който Джордж А. Ромеро създава през 80-те години на миналия век. Даже пилотният епизод си имаше готов сценарий, дело на самия Хил, който ни вдъхва надежда не само, защото е син на живата легенда на ужаса Стивън Кинг, но и защото досега винаги достойно се е доказвал със самостоятелните си творби (предимно под формата на романи, разкази и комикси).

Лошата вест е, че този проект, чиято подготовка стартира още през есента на 2013 г., в крайна сметка няма да види бял свят, поне не и чрез телевизионната мрежа The CW, която се беше заела с реализирането на новия „Tales From The Darkside“. Вероятната причина е, че ангажиментът с подобна строго жанрова поредица е по-скоро рисков, отколкото гарантирано печеливш. Жалко, наистина – още повече, че предварителните отзиви за сценария на Хил, а и за творческия потенциал на формата, са изключително обещаващи.

Е, да се надяваме, че някой друг би проявил интерес към антологията и би поел риска да я продуцира. Ще дебнем за новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *