Хоакин Финикс и Ема Стоун, но Паркър Поузи

В редиците ни съществува известно разделение по отношение на последните два филма на Уди АлънСин жасмин” и „Магия в полунощ”, което сега се пренася и върху първия трейлър на тазгодишното предложение на големия режисьор (знаете, от 1982 г. насам той не пропуска година, без да ни представи нов филм), озаглавено „Irrational Man”.

Филмът разказва за професор по философия (Хоакин Финикс), който изживява екзестенциална криза – не може да пише, да диша и да си спомни какъв е смисълът на живота. Всичко това се променя, когато „съдбата” го среща с красива млада студентка (Ема Стоун).

Адски харесваме Хоакин Финикс и Ема Стоун, но Паркър Поузи е тази, която ни прави най-добро впечатление – сигурни сме, че ще направи чудна роля. Но притесненията не са по отношение на актьорския състав, а на самата история, която изглежда повече от обикновена (да не кажем направо клиширана) и Алън я е разказвал десетки пъти, при това несравнимо по-добре от това, което виждаме тук.

Надяваме се в завършения филм да има някаква „врътка”, която засега остава скрита. Но дори и да липсва такава, няма да бързаме да съдим, защото Уди Алън е гений, заслужил да му се дава „benefit of the doubt” всеки път, дори и оттук насетне да прави само помии – това граничи с невъзможното, но го допускаме, за да изразим позицията си максимално ясно. А да не говорим, че дори и когато не му се получават съвсем нещата, филмите му пак са неизмеримо са по-добри от традиционните романтични комедии.

Ема Стоун

Хоакин Финикс

Паркър Поузи

Уди Алън, Хоакин Финикс и Ема Стоун

Режисьор на „Irrational Man” е Уди Алън, а в ролите са Хоакин Финикс, Ема Стоун, Паркър Поузи, Джейми Блeкли, Итън Филипс, Меридит Хегнър, Бен Розенфийлд и други.

Премиерата на филма е на фестивала в Кан по-късно този месец, а по кината ще се появи на 17 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *