„Котешка люлка” на Вонегът

И днес четвъртият роман на Кърт ВонегътКотешка люлка”, издаден през 1963 година, звучи също толкова актуално с безпощадната сатира и несравнимия черен хумор на автора, че е съвсем логично решението на IM Global Television да го адаптира за телевизия. Сюжетът се върти около шантавите деца на единия от физиците, разработили атомната бомба, който изобретява и вещество, способно да промени структурата на молекулите на водата и да я превърне в твърдо вещество.

Очевидно можете да регистрирате присъствие на научнофантастични елементи, а освен това личните истории на наследниците на лудия учен са доста любопитни и водят разказа в най-различни посоки, така че може да се предположи, че продуцентите няма да скучаят, поне в рамките на един сезон. Подробности за кастинг и реализационен екип все още няма, проектът се разработва от Брад Йоновер и Санди Лов от Elkins Entertainment, която също ще бъде изпълнителен продуцент.

В допълнение, още няколко идеи са на път за бъдат реалиизирани от екипите в IM Global Television:

– Научно-фантастичната поредица „Darkover” на Марион Зимър Брадли („The Mists of Avalon”), изпълнителни продуценти за този проект ще бъдат Айлийн Кан Пауър и Елизабет Стенли.

– Криминалната драма „Den of Thieves” с участието на Карла Гуджино вече има готови десет епизода, написани от Себастиан Гутиерес, който ще се ангажира и с режисурата на тази поредица; изпълнителни продуценти са Дана Брунети и Кевин Спейси!

– Катастрофичната мини-поредицата от шест едночасови епизода „1906”, в която режисьорът Мартин Кембъл („Casino Royale”) ще проследи подробности около гигантското земетресение и пожар, разразил се в същата 1906 година в Сан Франциско; изпълнителен продуцент е Дейвид С. Уард, а продуцират Марк Р.Харис, Джули Рутенбек и Сюзан Лий Смит.

Искаме да завършим с цитат от историята на Кърт Вонегът, като обещаваме, че ще следим за развитие по проекта – ясно е, че ни интересува! Да живее бъдещето!

Който не е в състояние да разбере как една полезна религия може да се гради върху лъжи, няма да разбере и тази книга… Всички истини, които ще ви кажа, са безсрамни лъжи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *