Боба Фет

Броени дни след напускането/уволнението на Джош Транк от втория филм от „spin-off” поредицата „Star Wars Anthology”, The Wrap потвърждават един от най-ранните слухове, свързани със самостоятелните филми, а именно, че (поне) един от тях ще бъде посветен на „origin” историята на любимия на много поколения фенове ловец на глави Боба Фет.

Засега няма никакви подробности върху коя част от живота на Боба Фет ще се фокусира филмът, но ние силно се надяваме да избегнат детските му години – това, което видяхме в „Епизод II – Клонираните атакуват”, беше драматично, но отчасти развали мистерията около образа, която винаги е била едно от най-значимите качества на героя.

Първоначалните слухове бяха, че действието ще се развива между „Империята отвръща на удара” и „Завръщането на джедаите”, което за нас е по-добрият вариант (тук могат да се разкажат любопитни истории, без да се демитологизира образа), но в такъв случай определението „origin story”, което дават The Wrap, не е много точно.

Но както и да е. Засега тук ще запазим неутрална позиция и ще си позволим да се ядосваме или да се радваме от избора на иконичен образ като Боба Фет, едва след като видим какво е положението с „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” и в още по-голяма степен със „Star Wars: Rogue One”. А и ни е важно кого ще изберат за режисьор – ако се спрат на Джо Джонстън, който отдавна проявява интерес, няма да сме много доволни, независимо от измеренията на историята.

След събитията с Джош Транк, премиерната дата на филма бе преместена от май 2018 г. на 2019 и колкото повече се бавят с намирането на режисьор, толкова повече нараства и вероятността тя да си остане така.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments