Мерил Стрийп

Най-новото актьорско предизвикателство пред неповторимата Мерил Стрийп (с което несъмнено ще се справи с отличие), е в „Ricki and the Flash”. Тя влиза в ролята на рокаджийката Рики, която преследвайки мечтите си да стане известна рок звезда, неусетно загърбва семейството си. Години по-късно тя получава обаждане, което я отвежда „у дома”, където се изправя пред горчивата истина за себе си и за мястото си в семейството, но заедно с това, получава и шанс да поправи нещата.

Филмите за изкуплението на герои, опитващи да намерят обратния път към отчуждените си семейства, са под път и над път (включително и тези за застаряващи рок звезди – последно гледахме „Danny Collins” с Ал Пачино) и в последно време за да ни спечели някой от тях, трябва да ни предложи или любопитен поглед към темата (някакъв жанров или сюжетен туист), или творческият екип да е такъв, че да превъзмогне клишетата.

В случая с „Ricki and the Flash” вариантът е по-скоро вторият – трейлърът ни изглежда скучничко и не особено оригинално, но сценаристка е Диабло Коди („Джуно”), която умее да намира свеж подход към познати теми, а режисьор е големият Джонатан Деми („Мълчанието на агнетата”), който винаги заслужава внимание, въпреки че не е правил голям филм от доста време. Разбира се и актьорите оказват огромно влияние – Мерил Стрийп и Кевин Клайн са способни да направят всеки филм по-поносим.

Мерил Стрийп

плакат

Режисьор на „Ricki and the Flash е Джонатан Деми, а сценарият е дело на Диабло Коди. В ролите са Мерил Стрийп, Мейми Гъмър, Рик Спрингфийлд, Кевин Клайн, Себастиян Стан и Бен Плат.

Премиерата е 7 август 2015 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *