Хю Джакман

Тъжно ни е да го признаем, ала скептичността не отстъпва място на облекчението по повод най-новия проект на Джо РайтPan”. Вярваме безрезервно на Хю Джакман – заради способността му да „оживява” буквално всякакви герои, ала колкото и да е добро хлапето Леви Милър в ролята на любимия Питър Пан, двама-трима герои филм не правят… Вижте доста позабавлия се нов (захаросан и лустросан) трейлър на филма.

Усещането е все едно преминаваме през различни тематични паркове на Дисни – има достатъчно шантаво-фентъзи елементи, за да привлекат публика между 8 и 12 години, но всички останали таргет-категории изглежда ще скучаят – за по-малките, които безкрайно обичат приключенията на Питър Пан, може би мащаба на приключенския замисъл и претенциозният размах във визията ще бъдат мъничко плашещи, за тийнейджърите сюжетът ще е повече от скучен (нали има индианци и пирати, а не вампири и футуристична пост-апокалиптичност), а за „порасналите” фенове на Питър Пан тази нова версия на Джо Райт вероятно ще изглежда прекалено… натруфена и детински наивна.

Премиерната дата е изместена от лятото за есента на 2015 – дали е нужно време за довършване на постпродукцията, или просто Warner Bros. не искат да се пробват с това в конкуренцията на летните блокбъстъри?! Въпреки че филмът очевидно е „дизайниран” като такъв…

В опит да постъпим обективно, ще оставим разсъжденията за времето след като изгледаме филма, макар че отсега сме сигурни в две неща – Руни Мара не ни харесва като Тайгър Лили и второто е – каквото и да направи с образа си Джакман (при първата му поява в трейлъра прилича на Джим Броудбенд/Харолд Зидлър, който се провиква в „Мулен Руж” – „Кан-кан!”), той би трябвало да се окаже сред достойнствата на филма. Ако грешим, обещаваме да изгледаме отново всичките му роли, за да обогатим анализа! Ето отново синопсиса на „предисторията” за Питър (дано да не решат да „разширят” тази приказна вселена в трилогия!):

След като пиратите на Черната брада отвличат малчугана Питър, останал сирак след Втората световна война, той попада в Невърленд, решава да спаси жителите ѝ и застава начело на бунт срещу тиранията на главатаря. Хук все още не е капитан, а чаровник, който се сприятелява с Питър, но уви – както всички знаем, тази връзка е обречена…

Режисьор на „Pan” е Джо Райт, сценарият, създаден по мотиви от класическите истории на Джеймс Матю Бари, е дело на Джейсън Фукс, а в ролите са Леви Милър, Хю Джакман, Гарет Хедлънд, Адеел Актар, Руни Мара, Джак Чарлз, Аманда Сейфрид, Теджо На, Нонсо Анозие, Кати Бърк, Кърт Егяван, Люис Макдугъл, Лени Зиглмайер и други.

Световната премиера на филма в дву-, три- и IMAX-измерен вариант е отместена към 9 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Все повече затъваш, Марти 🙂 Ако това ти харесва… #незнамНЕЗНАМ

  2. Всеки си има вкус. И мои приятели не харесват Хобит и Властелина ,щото бил тип приказка 🙂

  3. То това си е детски филм, на нас няма какво толкова да ни харесва 🙂