Минаха около петнайсет месеца след първия път, в който писахме за „Sea Of Trees” – и ето, че дойде време за Кан! Най-авторитетният и тежкарски фестивал в света на киното започва ей-сега, в средата на седмицата, а най-новата творба на Гюс Ван Сант е в основната му конкурсна програма. Вярно е, че критиката и публиката в Кан са безпощадни, но ние имаме вяра и в режисьора, и в събрания от него актьорски екип начело с Матю Маконъхи, Кен Ватанабе и Наоми Уотс, така че им стискаме палци за късмет на червения килим…

Матю Маконъхи

Кен Ватанабе

Матю Маконъхи и Наоми Уотс

Надявахме се покрай Кан да видим първия трейлър на филма, но засега трябва да се задоволим само с тези снимки и с официалния синопсис:

Артър Бренан (Маконъхи) броди в Аокигахара, известна като „Гора на самоубийствата” – тайнствена местност в подножието на планината Фуджи, където хората отиват, за да размишляват върху живота и смъртта. Вече откил прекрасно място, на което да умре, ненадейно Артър среща Такуми Накамура (Ватанабе) – японец, който също е изгубил пътя си. Двамата поемат към избавление извън гората, с опит за осмисляне на реалността; Артър възвръща волята си за живот и успява да съживи отново връзката с любовта на живота му – неговата съпруга (Наоми Уотс).

Режисьор на „Sea Of Trees” е Гюс Ван Сант,  сценарият е дело на Крис Спарлинг („Buried”, „ATM”), а за визията е отговорен операторът Каспър Тъксън („Beginners”, „Hateship Loveship”, „The Wait”). Ролите са разпределени между Матю Маконъхи, Кен Ватанабе, Наоми Уотс, Кейти Аселтън, Джеймс Сайто, Оуен Бърг и др.

Бъдещето на филма ще се проясни след премиерата му на Кроазет; разпространението му във Франция е планирано от началото на месец септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *