Само преди два дни видяхме първите официални кадри от „Марсианецът” на Ридли Скот, а вече е време за нов снимков поглед към филма, осигурен ни от EW и People.

Както можете да се досетите, акцентът отново пада върху Мат Деймън и неговият герой Марк Уотни, който се бори за оцеляване на Марс, но този път виждаме и екипажа на марсианската мисия „Арес 3” (които изоставят Уотни, смятайки го за мъртъв), в това число Кейт Мара като Бет Йохансен и Джесика Частейн като командир Мелиса Люис, както и Кристен Уиг като директорката на отдела за контакти с медиите в НАСА Ани Монтроуз.

Мат Деймън

Кристен Уиг

Дори и само от снимките се вижда, че „Марсианецът” ще изглежда невероятно (като абсолютно всички филми на Ридли Скот). Относно сюжета си мислим, че тук няма мегдан за големи грешки, тъй като историята е максимално опростена като структура. Сложният момент е с начина, по който ще бъде пресъздадена науката зад действията на Уотни, които му позволяват да оцелее в тежките чуждоземни условия, но ранните отзиви са, че са се справили.

Той е най-прочутият човек на Земята.

Но проблемът е, че не е там!

Преди шест дни Марк Уотни е стъпил на Марс – един от първите в историята на човечеството. Сега по всичко личи, че ще e и първият, умрял там.

Трагедията започва с пясъчна буря, която пробива скафандъра му и едва не го убива. Изоставен от колегите си астронавти, той се озовава на милиони километри от Земята, сам, без комуникационна система. А дори да имаше такава, храната би му свършила много преди НАСА да изпрати спасителна мисия. Ала по всичко личи, че едва ли ще оцелее достатъчно дълго, за да умре от глад. Далеч по-вероятно е дефектното оборудване, непрощаващата Червена планета или добрата стара „човешка грешка” да го докопат първи.

Но Марк Уотни няма да се предаде без бой.

Режисьор на „Марсианецът” („The Martian”) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Дрю Годар. В ролите са Мат Деймън, Джесика Частейн, Кристен Уиг, Кейт Мара, Чуетел Еджиофор, Доналд Гловър, Шон Бийн, Макензи Дейвис, Наоми Скот, Себастиан Стан, Аксел Хени, Майкъл Пеня, Джеф Даниелс и други.

Премиерата е 25 ноември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Книгата в Читанка я няма, някой знае ли дали я има на български, в електронен вариант някъде?

  2. След като я няма в Читанка силно се съмнявам да я намериш другаде, а и прекалено скоро излезна за да я има free. При всички случаи те съветвам да дадеш някой лев за нея в книжен формат, защото наистина е голям fun 🙂

  3. аз си падам по по-живата /екшън/ фантастика, ама щом казваш, пък и няколко пича споменаха, че имало и доста хумор…..ще я пробвам преди филма

  4. за озон не се сетих, ем от там игри си купувам, аз все се отбивам до Сиелата, мислих сега в четвъртък преди да аймаксна утреландия да си я купя, пък и пичовете ми правят отстъпки там

  5. Аз си я купих вчера и днес смятам да я привърша… остават ми 100 страници. Силно я препоръчвам! Увлекателна, забавна, а научните неща са обяснена по възможно най-елементарен начин, така че да е разбираемо за всеки. Очаквам и филма да е страхотен и го чакам с нетърпение. Избрали са прекрасен актьорски състав, а на Скот му е крайно време са се върне към добрите си години.

  6. да, най-после намерих време и я прочетох. Много добра, чете се бързо и гладко, забавна е, за книга , в която 95 % от времето, главния герой си говори сам, е доста жива