Матю Вон преговаря за режисурата на нов „Флаш Гордън”

Флаш Гордън е вече на 81 години – представете си само колко поколения момчета са израснали с мечти да приличат на любимите си супер-герои! Създаден от Алекс Реймънд само година след Супермен и няколко години преди Батман, през 1934 година комиксовите истории за спасената Земя и приключенията на Флаш, гаджето му и лудия учен на планетата Монго са популярно и обичано четиво.

Още преди Втората световна война част от приключенията на Флаш Гордън са екранизирани с участието на актьорът-олимпийски шампион по плуване Бъстър Краб, а в годините след това придобиват култов статус и са подложени на доста интерпретации – в анимационни, телевизионни и киноварианти, чиито връх идва през 1980 г. с продуцирания от Дино Де Лаурентис и режисиран от Майк Ходжис класически филм „Флаш Гордън”. Надали има човек на земята, който да не се сети за историята на бързия благороден здравеняк в момента, в който чуе музиката на „Queen”, написана и изпълнена специално за филма.

Този увод беше с цел да припомним съвсем повърхностно защо е (крайно) време да има нов, модерен филм, посветен на иконичния комиксов герой. За такъв се говори още от 2010 година, но реално не е имало кой знае какво развитие на нещата, до преди няколко седмици, когато стана ясно, че Матю Вон преговаря за режисьорското място на бъдещия 3D филм, чийто сценарии ще е дело на  Дж. Д. Пайн и Патрик МакКей („Star Trek 3) и ще бъде продуциран от Джон Дейвис и Джордж Нолфи („The Adjustment Bureau”) за Fox (които спечелиха правата след дълги преговори).

Познаваме почерка на Вон („Layer Cake”, „X-Men: First Class”, „Kick-Ass”, Kingsman: The Secret Service) и сме сигурни, че при „затваряне” на сделката ще има какво да очакваме от бъдещия „Флаш Гордън” – предричаме интригуваща смес от екшън, кютек, чаровни персонажи и доста забавни елементи… Важно е и кой актьор ще бъде избран за „спасителя на Вселената”. Да видим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Познаваме почерка на Вон („Layer Cake”, „X-Men: First Class”, „Kick-Ass”, „Kingsman: The Secret Service”)

    Да прибавим и „Stardust“ !!