Ема Стоун

Духът е пуснат от бутилката – тоест, вчера беше премиерната прожекция в Кан на най-новия филм на един от най-големите ни любимци на всички времена – Уди Алън. И докато чакаме публиката да изтрезнее от денонощния купон, който (сигурно) се вихри на Лазурния бряг, и да се захване с анализи (първите отзиви не са ласкави, но не сме сигурни дали не са предизвикани от снобария!), може да хвърлим едно око на два нови клипа от „Irrational Man”.

Усещането ни е, че Паркър Поузи някак повечко е „попила” от уди-алъновското усещане за живота, което демонстрират почти всички негови персонажи (през годините), сравнявайки я с Ема Стоун, която по принцип харесваме, но не и при Алън (поне досега…).

Като гледахме как Хоакин Финикс се опитва да се „справи” с блокажа си, внезапно се сетихме за един от най-добрите образи-имитация на прословутите невротично-психясали персонажи, които са така характерни в творчеството на Уди – Кенет Брана в „Celebrity”. Финикс може и да е поел пътя да го „детронира” от тази позиция, но за да произнесем окончателна присъда, ще трябва да видим целия филм. Премиерата му отвъд Океана е на 17 юли.

„Понякога съм готов с филм, който никой не иска да гледа. За мен това е без значение – аз вече работя по следващия проект и извличам възможно най-голямо удоволствие от това; може именно този следващ филм да се хареса на много хора, но аз пак ще съм улисан в работа по по-следващия… Когато започнах да правя филми, осъзнах, че най-забавното е не дали ще получа добри отзиви, дали хората ще се редят на опашка за билети или напротив, нито печеленето на награди… Всичко това е пълна глупост! Ако не ти е забавно по време на трите месеца докато пишеш сценария, и после в трите месеца докато снимаш, а след това в трите месеца по време на монтажа (ето как си минава по-голямата част от годината!), та ако не ти е забавно през всичкото това време, тогава струва ли си да се захващаш с киното?! За мен е невероятен купон – контактувам си с прекрасни жени и чаровни мъже, с художници и майстори по костюмите, с музиката на Коул Портър… повярвайте ми – правенето на филми е един прекрасен начин да печелиш пари и да изкарваш хляба си!”

Колкото и да изкуфява (понякога) в новите си филми, мистър Алън е и винаги ще си остане несравнимо гигантски наш любимец. Точка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *