Едуард Зуик

Май очаквахме да чуем опровержение и да не се наложи да пишем новината, обаче не – Едуард Зуик продължава да си е начело на новия проект (и дори ще работи по сценария му, заедно с Маршъл Херсковиц) за продължение на „Джак Рийчър”, което ще се казва „Jack Reacher: Never Go Back”. И Круз ще продължава да играе „до откат” – демек, докато може да се преструва на екшън-спец-агент-от-всякакви-свърх-секретни-части.

Филмът от 2012 е с бюджет от 60 милиона долара успя да изкара в Щатите боксофис 80 милиона, а общите приходи от разпространението му в цял свят са малко над 218 милиона. Тъй като това представлява пренебрежително малък положителен баланс, продължаваме да се чудим дали само дивата амбиция на Круз удържа проекта на „поточната линия”. Зуик и Херсковиц ще работят по първоначалния сценарий на Ричард Уенк, а в основата му е залегнал 18-ия роман с „приключения” на Джак Рийчър, който излезе през 2013 година. Авторът им Джим Грант, по-известен с писателския си псевдоним Лий Чайлд, е завидно продуктивен – общо взето пуска по книга на година, като 20-ата се очаква да излезе в началото на септември.

Ето за какво става дума в „Never Go Back”: Рийчър се завръща в старата си военна база във Вирджиния и се кани да води на вечеря дамата, която му се явява командващия офицер в момента. Докато той стигне до базата, тя е арестувана, а към него отправят обвинения, че е пребил с юмруци някакъв човек и че е баща на едно непознато дете. Джак няма спомен да е извършвал подобни деяния и е решен да стигне до истината с всички средства, ако се налага – и със сила…

Двамата сценаристи, освен че са отдавнашни приятели и колеги в няколко проекта, са работили с Круз по „Последният самурай”. Сценаристът и режисьор на първия „Джак Рийчър” Кристофър МакКуори се очаква да влезе в ролята на изпълнителен продуцент, а Круз ще продуцира сам себе си, както си му приляга. Няма да отегчаваме никого с прогнози по проекта – вероятно пак ще се окаже добре направен средняшки екшън, в което изпъква голямото его на главния актьор, ама какво да се прави – звезди! Искат да блестят!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *