Вчера видяхме първата снимка на Джони Деп като Джак Спароу в новия филм от поредицата „Карибски пирати” и споделихме как – чрез избора си на роли и еднотипните си изпълнения напоследък – от един от най-любимите ни нестандартни актьори той успя да стигне дотам, че като чуем името му, да реагираме с досада. Наравно с това обаче, споделихме, че не сме загубили надежда един ден отново да го видим в наистина качествена роля, в която да напомни за старото си аз. Е, една от първите възможности това да се случи е в предстоящата криминална драма „Black Mass” на режисьора Скот Купър („Crazy Heart”, „Out of the Furnace”).

Джони Деп влиза в ролята на бостънския гангстер Джеймс „Уайти” Бълджър (послужил за вдъхновение за образа на Джак Никълсън в „От другата страна” на Скорсезе), който дълги години е вторият най-издирван престъпник в списъка на ФБР, изпреварван единствено от Осама Бин Ладен. Той е търсен за 19 убийства, извършени от 1970 г. до средата на 80-те, трафик на наркотици, изнудване, връзки с организираната престъпност и купища други престъпления. След като успешно се укрива в продължение на десетки години, през 2011 г. Бълджър е заловен в Санта Моника на 81-годишна възраст и е осъден на две доживотни присъди.

Джони Деп

Трябва да признаем, че Деп изглежда впечатляващо. Претърпял е истинска физическа трансформация, а не е просто наклепан и отрупан с тонове грим и аксесоари. Наистина имаме добро усещане за този филм – начело е Скот Купър, когото харесваме, а историята на Бълджър ни е безкрайно интересна. Поддържащият актьорски състав също е голям плюс. Той включва Бенедикт Къмбърбач (като брата на Бълджър, сенатор Уилям Бълджър), Кевин Бейкън, Джоел Еджертън, Сиена Милър, Дакота Джонсън, Кори Стол, Рори Кокрейн, Джуно Темпъл, Питър Сарсгард, Адам Скот, Джулиан Никълсън и др.

The Playlist бяха публикували допълнителни снимки от филма, включващи голяма част от тези актьори, но докато се наканим да ги свалим, бяха изтрити (по желание на Warner). Все пак успяхме да намерим няколко, за да ви ги покажем.

В допълнение ви предлагаме да видите и целия документален филм на Джо Бърлинджър, посветен на Бълджър – „Whitey: United States of America v. James J. Bulger”.

http://www.youtube.com/watch?v=xe0oei7s3rw

Режисьор на „Black Mass” е Скот Купър, а сценарият е дело на Джез Бътеруърт и Марк Малоук по книгата „Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob” на Дик Лер и Джерард О’Нийл. В ролите са Джони Деп, Бенедикт Къмбърбач, Кевин Бейкън, Джоел Еджертън, Сиена Милър, Дакота Джонсън, Кори Стол, Рори Кокрейн, Джуно Темпъл, Питър Сарсгард, Адам Скот, Джеси Племънс, Джулиан Никълсън, Дейвид Харбър, Джеймс Русо, Джереми Стронг, Брад Картър, У. Ърл Браун, Ерика МакДермот и други.

Премиерата е 18 септември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. уф, най-после нещо свързано с Деп, което да ми харесва … изглежда супер