Хю Джакман

Хю Джакман притежава много – ама много! – прекрасни качества, сред които на първо място са актьорските способности (мечта – да го видя на сцена), вокални умения, магнетичен чар в ролята на водещ, забележителна обществена и благотворителна дейност и (не на последно място!) добре сложено и секси тяло. То всъщност гледането на „Върколакът” може да се обобщи като „съзерцание на мускулите на Хю-то” – филмът и без това не ставаше за нищо друго.

С „Върколакът” е свързана и една от двете ни новини посветени на Хю Джакман, които искаме да ви представим днес. Преди няколко дни той официално потвърди (в Инстаграм), че ще влезе в ролята на Логан… „one last time!”, а в последствие се включи и Манголд, който няма търпение да се заеме с режисурата.

WOLVERINE …ONE LAST TIME. HJ

A photo posted by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

И ако съм сигурна, че въпреки сериозния брой годинки, Върколака удобно се вписва в широката палитра от кинообрази на Джакман, то какво беше учудването ми, когато научих, че се подготвя филмът „Apostle Paul”, продуциран от тандема Мат Деймън и Бен Афлек в сътрудничество с Джакман, и именно последният ще играе главната роля в него…

Честно, дори пропуснах новината покрай очите си. Първо – защото в 21 век да се правят филми с библейска тематика е пълна загуба на време, финанси и творчески потенциал; второ – защото историята за ученикът, „заслепен от светлината на Иисус” и превърнал се в един от най-ревностните проповедници на „словото божие”, никак не предполага епична, гигантска супер-продукция, каквито очаква (най-вече) средностатистическото кинонаселение (скорошни примери по темата – „Ной” и „Изход”); и трето – надявах се новината да не е истина. Защото просто не си представям Джакман, който медитира и е афиширал духовни търсения, различни от християнството, да влезе в ролята на Павел.

Разбира се, това не означава, че ако го стори, той няма да се справи, напротив! И точно в това е най-голямото противоречие – сигурна съм, че Хю може да приспособи към уменията си (почти) всякаква роля, и особено ако филма се оглави от талантлив режисьор (в момента сценарните отговорности е поел Мат Кук („Triple Nine”), след време може да споменаваме Павел като доказателство за многоликия талант на актьора, но… персонажът просто не е за него.  Особено във „faith-based” филм! Да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всъщност думи като „епична“ и „гигантска“ суперпродукция съвсем не биха се вписали като адекватна в този случай. По-голяма част от живота на апостол Павел е описана в „Деяния на Апостолите“ – за разлика от историити на Ной и Моисей, тук има предостатъчно материал за филмиране. А и „Деяния“ е една почти приключенска книга, защото се набляга на премеждията на апостолите, и най-вече на Павел (защото е писана от негов спътник). Ако филмът е приключенски/драма ще бъде съвсем на мястото си, но ако се опитват да направят епос ще е едно голямо разочарование за всички. И не се притеснявам до колко Джакман ще пасне за ролята: все пак в това се състои актьорството – да си като хамелеон.