Area 51

Зона 51 от години привлича (днес дори с още по-голяма сила) вниманието на уфолозите и любителите на конспирации и честичко се появява като локация в произведения (било то романи или филми) от всевъзможен характер. Както можете да се досетите от заглавието, зоната е в центъра на историята и на „Area 51”, който е вторият (и засега последен) режисьорски проект на Орен Пели, чиито „Paranormal Activity” е в основата на преоткриването на „found footage” похвата и използването му до почти пълно обезличаване в съвременните хоръри.

Филмът разказва за трима приятели – любители на конспирациите, които заминават за Зона 51, за да изследват слуховете, че правителството крие доказателства за контакт с извънземни. Това, което откриват, е ужасяваща, безпрецедентна тайна и тримата трябва да бягат, за да спасят живота си…

Meh! Почти се приспахме от скука. Пели започва работа по „Area 51” малко след „Paranormal Activity”, но снимките се отлагат няколко години, а в последствие се налагат и преснимания. Когато филмът най-накрая е готов, заради все още неясни причини, разпространението също се забавя. Можем да кажем, че равнодушната ни реакция е в резултат на проблемите, които съпътстват продукцията, но това ще е прекалено лесно. Не. По-скоро виновни са безинтересната и неоригинална история, както и визията и стилът, от които ни е писнало до немай къде. Освен ако не чуем някакви отлични отзиви, тук ще пасуваме.

Режисьор и сценарист на „Area 51” е Орен Пели, а в ролите са Рийд Уорнър, Джамел Кинг, Бен Ровнър, Йелена Ник, Дженифър Людвигсен, Ръс Тейлър и други.

Премиерата ще бъде на 15 май (VOD  и ексклузивно в кината Alamo Drafthouse). 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *