22 ноември 1963

22 ноември 1963“ не само е една от най-добрите книги на Стивън Кинг, писани през последните 20 години, но е и история със сериозен кинематографичен потенцил. Както стана ясно наскоро обаче, екранизацията със сигурност няма да се появи на големия, а на малкия екран – под формата на мини-сериал, който по всяка вероятност ще види бял свят по някое време в края на тази или през първата половина на следващата година. Проектът вече е привлякъл интереса на Джеймс Франко (в ролята на преподавателя Джейк Епинг, който пътува във времето), а отскоро по линия на научнофантастичния романтичен трилър се спрягат още ноколко имена – примерно на Сара Гедон и Крис Купър.

Гедон е актриса, която харесваме основно в „Enemy“, a Купър има десетки второстепенни участия, най-значимо от които може би е това в „Американски прелести“; Гедон ще играе библиотекарката Сейди – момичето, което се влюбва в главния герой, а Купър ще е coбственикът на „Закусвалнята на Ал“ – човекът, заради когото въпросният герой изобщо се озовава в миналото. Към тях добавяме още имена: Даниъл Уебър, Чери Джоунс и Луси Фрай ще са съответно Лий Харви Осуалд, майка му и съпругата му. Лион Рипи пък ще е в ролята на Хари Дънинг – мил, комуникативен, но травмиран образ, чието минало има особено сериозен ефект върху Епинг.

Режисурата на първите два (от предвидените общо девет) часа на адаптацията по „22 ноември 1963“ е поверена на Кевин МакДоналд, а снимките ще стартират в близките седмици.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Книгата наистина е много малкото добри след инцидента. Кастингът също не е лош, само тая Сара Гедон ми е много сладникава за Сейди, Дано се получи.