Игра на тронове

Ако сте заклети фенове на „Игра на тронове” и сте изключително недоволни, че не сте имали възможност да присъствате на кино прожекцията на първия епизод от новия, пети сезон на сериала (или на който и да е друг епизод до момента), тъй като живеете извън столицата, значи имаме изключително добри новини за вас.

НВО България организират първи по рода си (за страната ни) национален маратон, в който цял сезон на сериал ще бъде показан на кино. Всеки епизод ще бъде показван на голям екран в различен град, като входът е абсолютно свободен. 10 епизода, 10 седмици, 10 града, 0 лева …

Маратонът вече мина през София и Благоевград с първи и втори епизод от сезона, а кои ще са следващите градове все още е тайна. Мястото и часът на всяка следваща локация ще може да научавате ден-два преди премиерата на епизода от Фейсбук страницата на НВО България.

Повече подробности за инициативата и за новия сезон на „Игра на тронове” може да научите от официалното прессъобщение:

Първи по рода си национален кино-маратон на

Игра на тронове / Game of Thrones

Най-гледаният сериал на всички време Game of Thrones ще има премиери на голям екран в ред български градове като част от национален маратон, който ще покаже целия сезон на кино – 10 града, 10 седмици, 10 епизода…

Кино-прожекциите са със свободен вход и на тях са поканени най-страстните почитатели на фентъзи поредицата. Всеки следващ епизод ще се излъчва на кино екран в различен град.

Подобна кино-премиера на телевизионна продукция се прави за първи път в България.

Засега организаторите на кино турнето разкриват само първата спирка от мащабния маратон. Това е Благоевград – в понеделник, 20 април,  жителите и гостите на града са поканени от 19.45 в кино Синемакс, напълно безплатно до изчерпване на местата в салона.

Феновете ще могат да се снимат със знамената на основните родове от сагата на Джордж Р. Р. Мартин и да се насладят на кристален звук и картина.

Началото на Game of Thrones кампанията беше дадено с нощна кино-премиера в 04.00 ч. сутринта на 13 април в София. Тази година в 170 държави, сред които е и България, сериалът се излъчва по телевизионния канал на HBO по едно и също време заедно с американския дебют. Затова най-ранобудните и верни зрители могат да го гледат в 04.00 сутринта.

Настоящият Пети сезон на Game of Thrones се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.

От дебюта си през 2011-та година, Game of Thrones се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук.

Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж  Р.Р. Мартин „Песен за огън  и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят.

Епизодите от пети сезон на „Игра на тронове” могат да бъдат гледани всеки понеделник в 4 сутринта на HBO GO, напълно синхронно с американската премиера, както и по НВО в традиционния час 21:05.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ако наистина излезе, че е по един епизод в град, за предпоследния епизод на сезона (който обикновено е гвоздеят за съответния сезон) ще има масови безредици 🙂