Джордж Р. Р. Мартин

Джордж Р. Р. Мартин е много зает човек – това е твърдение, което се тиражира и придобива все по-отчетлива истинност. Той все още не е завършил следващата си книга „The Winds Of Winter”, и уж щял да пропусне World Fantasy Convention и Comic-Con-сбирката в Сан Диего именно за да работи по творбата си, но се оказва, че ще поеме още един ангажимент.

Според THR авторът на сагата „Песен за огън и лед” ще бъде продуцент на ново шоу по  НВО на име „Captain Cosmos”. Телевизионната поредица, чието действие се развива в края на 40-те години на 20 век, ще бъде посветена на историите около автор на научна фантастика, ангажиран да пише амбициозни истории в зората на телевизията. Майкъл Касът („Z Nation”) в момента пише пилотния епизод.

Очаква се „Captain Cosmos” да не отнема много от времето на Мартин, което е му е кът в момента и даже на своята страница Livejournal той споделя, че няма да пише нито един от епизодите от шестия сезон на „Игра на тронове”:

„След като се борих с това повече от месец, реших, че няма да пиша епизодите на „Игра на тронове”. Един сценарий ми отнеме три седмици, дори и повече, тъй като работата не представлява директна адаптация на романите. И наистина, ще ми е нужно още повече време, защото никога не съм бил добър в „прескачането” между жанровете. За да напиша един сценарий по епизод от шести сезон, ще ми трябват 4-6 седмици – не мога да си позволя това при положение, че „Ветровете…” не е довършена. Трябва да се посветя на книгата!”

Ами да видим! Няма и дума още кога да се очаква готовия роман, но пък авторът предлага нов „тийзър” от готовия текст – read the whole thing right here.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *