Attack On Titan

След като вече ви информирахме за двата филма, а и за сериала, вдъхновени от бестселъровия японски комикс „Attack On Titan“, сега е ред и на нов тийзър трейлър, разкриващ повече от екшъна и мащаба на адаптацията по Хаджиме Исаяма:

http://www.youtube.com/watch?v=mBuzP_d-jEM

Oпределено се добива малко по-добра представа за ефектите и действието на филмовия „Attack On Titan“ (нямаме идея дали кадрите включват покритие и от двете части на екранизацията). Проблемът е, че колкото този проект има шанс да се окаже събитие, толкова и може тотално да потъне в мелодраматизъм, преиграване и откровено cheesy тоналност. Засега не можем да преценим кое от двете ще бъде финалната присъда, сигурни сме единствено, че режисьорът Шинджи Хигучи и екипът му амбициозно се целят в сериозна и адекватна екранна версия на едноименната манга (някои от сцените са толкова драматични, че напомнят на военен филм за Хирошима или Нагасаки).

Ако се справят, очаква ни жесток  и въздействащ постапокалиптичен епос, а ако се провалят, неизбежно ще ги сполети епичният хейт на феновете. Хигучи напоследък се споменава и около римейка на „Годзила“, който уж е предвиден и за Анно Хидаеки; не бихме се изненадали, ако проектът наистина бъде реализиран в комбина, ала нищо чудно това да зависи и да се реши от успеха/провала на „Attack On Titan“. Ето и един нов постер:

Attack On Titan

Двете игрални пълнометражни части на  „Attack On Titan“ ще се появят по японските киносалони съответно през август и септември, а малко преди тях ще бъде пуснат и сериалът-предистория.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. О, Божеее… плаката все едно аз съм го правил…когато бях на 15…

  2. Постерът наистина е гаден. За другото уж съм надъхан, ама си имам едно наум.

  3. Не обръщайте внимание на постера, така е в Китай и Япония. Правят по 20-30 постера на един филм, този е от слабите.