Джейми Дорнан, Дакота Джонсън и Сам Тейлър-Джонсън

След като стана ясно, че угоената и самозабравила се от успеха си Е. Л. Джеймс ще поеме контрол над продълженията на „Петдесет нюанса сиво“, новината, че Сам Тейлър-Джонсън няма да режисира втората част, не ни изненада много. Нямаме идея реално доколко и дали подобно решение е свързано пряко с намесата на Джеймс, но това e без кой знае какво значение, пък и по-важното е, че основните звезди на филма (Джейми Дорнан и Дакота Джонсън) са на линия. Официалното становище на Тейлър-Джонсън е:

„Да режисирам „Петдесет нюанса сиво“ беше интензивно и невероятно изживяване, за което съм изключително признателна. Благодарностите ми отиват при Universal. Изградих близко и стабилно приятелство с актьорите, продуцентите и екипа, най-вече с Джейми и Дакота. Макар да не възнамерявам да се заема с режисурата на продълженията, пожелавам само и единствено успех на този, който ще поеме щафетата.“

Екранизацията „Петдесет нюанса сиво“ имаше сравнително скромен бюджет (40 млн. долара), но световният й боксофис гони 600 млн. долара. Продълженията – „Петдесет нюанса по-тъмно“ и „Петдесет нюанса освободени“ – ще видят бял свят съвсем скоро (вероятно през 2017 и 2018 г.), като отново ще следват едноименните бестселъри на лишената от талант, но дарена с късмет Джеймс. Междувременно се разбра, че през май ще се появи нецензурирана версия на първия филм… която с удоволствие няма да си пуснем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *