Том Форд

Истина-аксиома е фактът, че „A Single Man” на Том Форд беше една от най-подценените творби в последните 10 години. У нас филмът нямаше редовен показ (извън няколкото си фестивални прожекции)  – или са го „смъкнали” от разпространение с такава светкавична бързина, че наистина не помня да е излизал на голям екран. Голяяяма грешка! И още по-голяма стана след като наградиха Колин Фърт година по-късно с Оскар за „Речта на краля” – не че човекът не заслужава, напротив, ала трябваше да му връчат това отличие именно за разтърсващото изпълнение в „A Single Man”!

Но да се върнем на новината – Том Форд, същият прочут моден дизайнер, който изправи на крака „Гучи” и след това стартира собствената си марка, е решил да повтори с режисьорски опит в Холивуд, при това отново с драма. Новият му проект се нарича „Nocturnal Animals”, ще бъде продуциран от „Smokehouse Pictures” на Джордж Клуни и Грант Хеслов и ще е адаптация по книгата на Остин Райт „Tony and Susan”.

В центъра на сюжета ще бъде Сюзан, която получава ръкопис от бившия си съпруг (изоставен от нея преди има-няма 20 години) с молба да даде своята оценка за написаното. Това е единият сюжет, а вторият следва историята в самата книга – за един мъж, чиято семейна ваканция се превръща в кошмар… или трилър… В романа на Райт двете линии на разказа се преплитат и първоначално Форд споменава, че ще се опита да направи два различни филма, но това все още предстои да бъде уточнено.

Благоприятните вести включват интересни актьори, които имат желание да се включат в проекта. Ейми Адамс и Джейк Джиленхол са „хвърлили око” на главните роли, а за две от поддържащите се спрягат Хоакин Финикс и Арън Тейлър-Джонсън. Очаквано и разбираемо е стойностни актьори да се надпреварват за вниманието на Форд – с дебюта си той доказа, че има безпогрешно око за визия, усет за драматургия и най-вече – подход към изграждането на силни образи. Съвсем заслужено би било актьорите да смятат за привилегия шанса си да работят с него. Докато им завиждаме, ще се заредим с „ом”-спокойствие в очакване до 2017…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *