Джейсън Ворхийс

Вече споменахме за слуховете, че следващият „Петък 13-и“ ще е reboot на поредицата и има (малък) шанс да го видим през късната пролет на 2016 г. За съжалние обаче оттогава никакви новини не са изтичали, поне по отношение на конкретния проект. В същото време из холивудските медии се шушука за една евентуална и малко по-алтернативна възможност по линия на Джейсън Ворхийс.

В рамките на хорър конвенцията Monster Mania в Ню Джърси самият Шон Кънингам, създателят на франчайза и режисьор на оригиналния „Петък 13-и“, сподели наскоро, че телевизионната мрежа The CW e проявила интерес към продуцирането на сериал по темата. За базова сюжетна линия може би ще се ползва такава, според която съществува реален град, наречен Кристъл Лейк, а епизодите ще проследят как филмовата му инкарнация рефлектира върху него и жителите му. Това би позволило легендарният килър да бъде по-реалистичен, тъй като образът му ще е съобразен с множеството истински убийства, случили се на въпросната действителна локация. Не се изключва и появата и на други психопати. (Концепцията ни навява предпазливи асоциации с няколкото части на „Писък“.)

Идеята да се покаже Кристъл Лейк като прокълнат град, из който бродят не един, а колцина убийци, определено звучи интригуващо. Друг е въпросът обаче доколко такава фабула ще доведе до разфокусиране или даже до директна деноминация на легендарния Джейсън… При всички случаи е прекалено рано, за да съдим, но отсега ни текат лигите, само като си помислим за опцията отново да изгледаме някое слашър приключение с участието на любимия ни г-н Ворхийс, пък било то и на малкия екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. в предната част като DLC се появи Фреди, а сега на петък 13 представиха Джейсън

  2. заради предната част си купих плейстейшън 3, сега заради тази ще си взема 4-та.
    от дете я обичам тая игра, пестях от закуски, за жетони на първата, в дупката на НДК…… ама се отклоних от темата

  3. Лошо няма – отклоняването от темата често обогатява темата.