Щефан Рузовицки

Преди има-няма седмица в Shepperton Studios във Великобритания стартираха снимките на „Patient Zero“ – филм, който ще смесва екшън, хорър и трилър със сюжет, звучащ твърде познато: след безпрецедентна световна пандемия, причинена от мутирал супер щам на бяс, по-голямата част от човечеството се е превърнала във високо интелигентни и добре организирани заразени, които същевременно са и зомбирани убийци. У една от жертвите на болестта – Морган – не се проявяват обичайните симптоми, освен това той може да комуникира с инфектираните. Морган повежда през апокалипсиса шепа оцелели, поставили си за цел да локализират нулевия пациент и да открият лек.

Ролята на Морган е поверена на  Мат Смит, когото скоро ще видим в „Terminator Genisys“, а компания ще му правят Джон Брадли, Агинес Дейн, Стенли Тучи и лисичата муцунка на Натали Дормър:

Натали Дормър

…която познаваме почти библейски добре от сериала „Игра на тронове“ (там тя е Марджъри; интересното е, че пак там се вясва и Брадли, който пък е Сам). Очаква се снимките да продължат поне още месец-два, предимно във и около Лондон, a дата за премиерата се очаква тепърва да бъде обявена.

Patient Zero“ е режисиран от австрийския кинематографист Щефан Рузовицки, носител на „Оскар“ (за „Фалшификаторите“, реализиран през 2007 г.), който има опит и в жанра – двете части на медицинския хорър „Анатомия“, първата от които е окей, макар и бързо изпаряваща се от съзнанието. За нас филмографията му по-скоро ни вдъхва доверие за новия му проект и с удоволствие ще му отделим време, щом бъде реализиран, въпреки че звучи на границата на допустимото клише.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *