Едно възможно бъдеще?

Романът „Луната е наставница сурова“ не само е страхотен и с право носител на приза „Хюго“, но и е дело на Робърт Хайнлайн, който е сред любимите ни писатели. Затова се вълнуваме особено много на новината, че има шанс скоро да видим негова екранизация. Марк Гугенхайм (в момента актуален като продуцент и сценарист на сериала „Arrow“) ce e заел със сценария, а за режисьор се спряга Брайън Сингър, който в последните години се свързва основно с поредицата „X-Men“. Beроятно филмът ще носи заглавие, различно от това на книгата: „Uprising“.

Научнофантастичната класика на Хайнлайн излиза за пръв път през 1966 г. и – подобно на голяма част от произведенията му – е наситена със социални послания, включително и с либертариански идеи, които си пробиват път чрез сюжета, описващ бунта на лунна каторжническа колония, въстанала срещу управлението на Земята. Дори днес „Луната е наставница сурова“ се смята за история, която изключително убедително показва едно възможно и логично бъдеще, с което си спечелва ореола не само на увлекателна жанрова литература, но и на ярко предупреждение.

Поради всички тези неща сме доста на нокти дали и как концепциите на американския автор ще се пренесат на екрана. Досега сме видели няколко доста любопитни, макар и свободно адаптирани заглавия, вдъхновени от неговото творчеството, последното от които беше приличният „Predestination“ c Итън Хоук, а и сме споделяли какви огромни фенове сме на „Звездни рейнджъри“ на Пол Верховен. Силно се надяваме „Uprising“ с достойнство да се причисли към тях.

Сред продуцентите на проекта са Лойд Брон и Тор Халворсен, а премиерната дата все още е неизвестна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. А какво стана с екранизацията на „Неприятната професия на Джонатан Хоуг“ ?

  2. Точно това си говорихме с BDY вчера, че за съжаление нищо не се чува. На Прояс хич не му върви. 🙁