Иън Макелън

Рекламната кампания на доста приятно изглеждащия „Mr. Holmes” на Бил Кондън и Иън Маккелън продължава с нов международен тийзър, който обещава да ни запознае с „човека зад легендата”.

Както, сигурни сме, вече добре знаете, филмът е базиран на романа „A Slight Trick of the Mind” на Мич Кълин и разказва за 93-годишния, болен и с отслабваща памет Шерлок Холмс, който трябва да разреши мистерия, свързана с негов случай отпреди 50 години. Случай, който го е накарал да прозре, че „човешката природа е мистерия, която не може да се осветли само чрез логика”.

Определено досега трейлърите на „Mr. Holmes” изглеждат много приятно и са потвърждение на отличните отзиви, които получи филмът от фестивалния си показ, но ни се иска следваща реклама да е по-дългичка и да ни даде малко по-добра представа за историята.

Ето какво знаем за сюжета:

След завръщането си от Япония в края на 40-те години, Шерлок Холмс живее с домакинката си (Лора Лини) и невръстния й син Роджър (Майло Паркър). Той решава да се противопостави на болестта, която го измъчва с отслабване на паметта, а предизвикателството е да се върне към загадка от миналото, която го е принудила да се откаже от своето „последно” разследване. В този случай помощник може би ще бъде малкият Роджър, не липсващият Уотсън…

Режисьор на „Mr. Holmes” е Бил Кондън („Gods and Monsters”, „Kinsey”), а в ролите са Иън Маккелън, Майло Паркър, Лора Лини,  Хати Мораан, Патрик Кенеди, Хироюки Санада, Роджър Алъм, Колин Старки и Филип Дейвис.

Премиерата се очаква в края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *