Маконъхи ще пие 200 -годишно вино. Or will he?

В основата на „The Billionaire’s Vinegar” е едноименната книга на Бенджамин Уолъс, която разказва история от „първа ръка”, при това случила се! През 1985 един много богат човек си купува най-скъпата бутилка вино (става дума за стотици хиляди долари), но не щеш ли, открива, че е бил измамен. Най-хубавото в тази история, освен доброто вино, е че главната роля в бъдещия филм ще е поверена на Матю Маконъхи, а всички добре знаем колко вдъхновително се справя той с всякакви актьорски задачи в последните няколко години.

Малко повече за историята може да се научи от синопсиса на книгата:

Предполага се, че едно Шато Латиф Бордо от 1787 година е било притежание на Томас Джеферсън. Бутилката е продадена на търг за 156 хиляди долара. Но наистина ли виното е престояло в парижка изба в продължение н 200 години? Или се е появило от някой таен нацистки бункер? А може да е обитавало плесенясалото мазе на някой измамник. Докато авторът Бенджамин Уолъс разкрива тайната, той представя на публиката един британски специалист по търговете и вината, който се придвижва с колело, но умее да говори за вината сякаш те са представители на нежния пол; както и маниакален колекционер на вина, който всъщност е открил въпросната бутилка. Разказът е изпълнен с напрежение и интригуващи обрати, а „схемата” може да се окаже най-сложно измислената измама след разкриването на „дневниците” на Хитлер…

Загадъчният свят на колекционерите на вино може и да не звучи като вълнуващо филмово обещание, но подобни мисли минаваха през главите на хората и в очакване на „Кешбол” – а филмът се оказа просто прекрасен. Сценаристи на „The Billionaire’s Vinegar” са Майкъл Бранд и Дерек Хаас („Неуловим”, „3:10 To Yuma”). Все още се търси режисьор, но с носителя на Оскар Маконъхи в главната роля надали ще има някой, който да не пожелае да се захване с историята.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. За мен още по-вдъхновяваща е новината, че се подготвя филм по книгата на Кристофър МакДугъл „Born To Run“, издадена наскоро и тук („Родени да тичат през каньоните на Мексико“), и Матю ще изиграе Кабайо Бланко (Белия кон) – американският маратонец и отшелник, който преди 20-ина години заживява и бива приет като свой от племето тараумара, най-издържливите бегачи на дълги разстояния в света.