братята Русо

Ако „Пазителите на галактиката” не беше толкова добър, с лекота бихме нарекли „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител” най-добрия филм на Marvel. Зад успеха му стоят двамата братя Русо, които до този момент имаха опит най-вече в режисирането на комедийни сериали („Arrested Development”, „Community”). Съвсем закономерно стана ясно, че Marvel им поверяват не само предстоящия „Captain America: Civil War” (в който Капитан Америка и Железния човек ще се сблъскат като противници, а Спайдър-Мен ще се появи за първи път в MCU), но също така и третия филм за Отмъстителите „Аvengers: Infinity War”, разделен респективно в две части.

Тази новина не идва като изненада. Джос Уидън няколко пъти намекна, че „Eрата на Ултрон” ще бъде последния му филм за Marvel. Впрочем, „Ерата на Ултрон” е филмът, заради който Уидън се е захванал с Отмъстителите въобще, така че решението му да напусне франчайза в този момент е малко или много естествено. Договорът му като консултант и надзирател на филмите на Marvel изтича през 2015г., а и той на няколко пъти обяви, че иска да се върне към авторското писане. Все пак не е изключено Уидън да получи известен контрол над сценария на „Infinity War”, ако го поиска.

Възможно е да се повтори случая с „Железния човек 3”: тогава Джон Фавро остана в екипа като консултант на филма, въпреки че отстъпи режисурата на Шейн Блек. В един идеален свят двете части на „Avengers: Infinity War” биха били режисирани от братята Русо по сценарий на Джос Уидън, но надали предстои да видим точно това.

Трета част на Отмъстителите ще бъде най-голямото предизвикателство за вселената на Marvel, защото ще трябва да включи като Отмъстители не само Спайдър-Мен, но и герои като Доктор Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач), Черната пантера (Чадуик Босман), Човека-мравка (Пол Ръд) , Капитан Марвел (актрисата за ролята ще бъде обявена съвсем скоро), а Пазителите на галактиката са задължени да получат място в борбата срещу Танос (Джош Бролин).

В двете части на „Infinity War” архизлодеят в кино-вселената на Marvel- Танос, ще трябва да бъде спрян от невъобразимо всемогъщество, след като получи достъп до всички шест камъка на безкрайността. Досега сме видели три от тях: Тесеракта („Капитан Америка: Първият отмъстител”,Отмъстителите”), Етера („Тор: Светът на мрака”) и Кълбото („Пазителите на галактиката”). В скоби си позволяваме да споменем, че на Comic Con 2014г. Джош Бролин взриви зала H, след като излезе на сцената с емблематичната ръкавицата на Танос, заредена с всички шест камъка.

Джош Бролин

За основа на сценария на „Infinity War” ще послужи комикса на Джим Старлин от 1991г. „Infinity Gauntlet”. В преговори за сценаристи се отличават имената на Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли (написали трите нови филма за Капитан Америка, „Тор: Светът на мрака” и двигатели на сериала „Агент Картър”)

С „Captain America: Civil War” и двете части на „Avengers: Infinity War”, графикът на братята Русо е повече от препълнен. Това означава, че предвиденият римейк на „Ghostbusters” с Чанинг Тейтъм вероятно ще трябва да си търси режисьори другаде.

С толкова много герои (и с толкова много история за разказване!) за първи път от много време насам разделянето в два филма, превърнало се в неприятен холивудски навик, не ни изглежда сторено насила. Дори напротив, склонни сме да мислим, че ще е още по-правилно „Avengers: Infinity War” да бъде представен в цяла трилогия.

Аvengers: Infinity War – Part 1” излиза на 4 май 2018 г., а втората част- година по-късно, на 3 май 2019 г. В ролите вероятно ще видим Робърт Дауни- младши, Скарлет Йохансон, Крис Еванс, Марк Ръфало, Крис Хемсуърт, Самюъл. Л. Джаксън, Джереми Рънър, Пол Бетани, Елизабет Олсън, Пол Ръд, Бенедикт Къмбърбач и кой ли още не.

avengers

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. имаше спекулации, че камика дето блещука в скиптъра на Локи, също е инфинити стоун