След официалните снимки на Батман, Супермен, Жената чудо и Аквамен от предстоящия „Батман срещу Супермен“ („Batman v Superman: Dawn of Justice”), ред е да видим и как ще изглежда иконичният противник на Супермен – архизлодеят Лекс Лутър, който (както знаете) е в изпълнение на Джеси Айзенбърг. Ако сте си имали някакви съмнения, че актьорът от „Zombiland” и „Социалната мрежа” не може се справи с ролята, защото е прекалено симпатичен и не е достатъчно заплашителен, смятаме, че те ще бъдат разсеяни. Вижте!

Джеси Айзенбърг като Лекс Лутър

Според нас на тази снимка Джеси Айзенбърг изглежда по-заплашително и от Джийн Хекман, и от Кевин Спейси. А сме сигурни, че и подходът към образа на Лутър няма да е като във филмите на Донър и Сингър, а доста по-мрачен. Това също ще е в полза на Айзенбърг, който смятаме, че ще се представи на висота – поне на вид го докарва.

Ето какво споделя Зак Снайдър за образа:

Той не е никой от Лексовете, които сте виждали, това е сигурно, като изключим, че е индустриален магнат и един човек за пред света и друг, когато е сам. И е плешив, разбира се… Нашият Лекс е обезоръжаващ и не е позьор. Казва каквото вярва и каквото мисли. Ако можете да го разкриете и да дешифрирате какво има предвид, всичко е там.

Като допълнение, можем да споменем и разпространената от Badass Digest информация (слух), че Лекс Лутър стои зад конфликта между Батман и Супермен:

В „The Dark Knight Returns” на Франк Милър Супермен работи за правителството и е изпратен от президента да спре Батман. Супермен опитва да се разбере с него, но Батман се опъва и двамата влизат в схватка. В „Батман срещу Супермен“ Супермен не е лакей на правителството; всъщност доста от световните правителства не му вярват. Той отива в Готам и започва конфронтацията по повелята на Лекс Лутър. И за разлика от „The Dark Knight Returns” Супермен веднага напада и унищожава батмобила с един удар. Защо Супермен изпълнява заповедите на Лекс Лутър? Какво се надява да постигне Лекс? Отговорът ще е спойлър, но когато боят приключи, Батман ще може да посочи Супермен и да каже „той започна!”.

Ще кажем само, че е време за първия тийзър трейлър, не мислите ли?

Режисьор на „Батман срещу Супермен“ („Batman v Superman: Dawn of Justice”) е Зак Снайдър, а в ролите са Хенри Кавил (Супермен), Бен Афлек (Батман), Джеси Айзенбърг (Лекс Лутър), Гал Гадот (Жената чудо), Рей Фишър (Киборг), Джереми Айрънс (Алфред), Даян Лейн (Марта Кент), Ейми Адамс (Лоис Лейн), Лорънс Фишбърн (Пери Уайт), Джейсън Момоа (Аквамен), Тао Окамото (Мърси Грейвс), Холи Хънтър, Скут МакНейри и Калън Мълви.

Премиерата е 25 март 2016.

Допълнителни подробности за филма можете да видите в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ще кажем само, че е време за първия тийзър трейлър, не мислите ли?

    Има време 🙂

  2. Интересно дали и кога Лутор пак ще се появи във филмовата вселена на DC…