Полтъргайст” на Тоби Хупър е една от класиките в жанра и един от любимите хоръри от детството ни – сцената с изплуващите от калната земя ковчези при проливния дъжд все още ни държи… влага – затова не е изненада, че не сме супер доволни от предстоящия римейк. От друга страна, не сме и седнали да се тръшкаме много, защото какъв е смисълът?

Това, което можем да направим, е да се надяваме да видим нещо приятно (с известни недостатъци, но и с много достойнства), в стила на „Злите мъртви”, а не трагедия като „Кери”. Надежда за „наполовина пълна чаша” ни дава режисьорът Гил Кенън, който споделя:

Всеки път, когато някой подходи към материал, който е толкова обичан, има чисто рефлексна реакция на притеснение. Това е отговорност, която приемаме много сериозно. Работим, за да направим от „Полтъргайст” филм, който да е достоен за наследството на оригинала.

Вярно, че всички режисьори на римейки говорят подобни неща, затова ще изчакаме трейлър, за да видим дали и този път става въпрос за празни приказки или Кенън и екипът му наистина се е постарали. Първата реклама се очаква по-късно днес или утре, а докато я чакаме, можем да видим първите официални снимки от филма.

Полтъргайст

Сценарият на „Полтъргайст”, който е дело на Дейвид Линдзи-Абеър („Заешка дупка”, „Оз: Великият и могъщият”), запазва познатата ни от оригинала история и я пренася в наши дни – младо семейство се нанася в нова къща, обладана от полтъргайст, който отвлича малката им дъщеря Мадисън и я държи в капан между живота и смъртта. В ролите са Розмари Деуит, Сам Рокуел и младата Кенеди Клементс, както и Джаред Харис като известен ясновидец и изследовател на паранормалното, който идва на помощ на семейството.

Както се вижда от снимките, също като в оригинала, и тук злите сили влизат в света ни през екрана на телевизора, само че сега обстановката е дори още по-сложна и страшна, тъй като вече устройствата, които играят ролята на тогавашния телевизор, са десетки. Нещо, което се потвърждава и от думите на Сам Рейми, който е продуцент на филма.

Оригиналният филм беше коментар за това как оставихме телевизорите безконтролно да изпълняват ролята на бавачки за нашите деца. Сега нещата само се влошиха с портативните устройства. Екраните са навсякъде.

Режисьор на „Полтъргайст” е Гил Кенън („Monster House”), а освен изброените по-горе имена, в ролите ще видим още Никълъс Браун, Джейн Адамс, Саксън Шабило и Кайл Катлет.

Премиерата е 24 юли 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments