Юън Макгрегър

Последният път, когато писахме за подготвяната екранизация по романа „Американски пасторал” („American Pastoral”) на Филм Рот, за който писателят получи наградата „Пулицър”, беше за да отразим новината, че ветеранът Филип Нойс ще седне на режисьорското столче, а Юън Макгрегър ще влезне в главната роля на бившата спорна звезда и настоящ бизнесмен Симор „Шведа” Левов, чиито живот се преобръща с главата н долу, след като дъщеря му извършва смъртоносен акт на политически тероризъм.

Сега Lakeshore Entertainment съобщават, че е настъпила известна промяна в творческия състав и тя е, че Филип Нойс отпада от проекта (причините не са посочени, но няма да се учудим, ако е заради трагичните резултати на „Пазителят”), а неговото място се заема от звездата на филма Юън Макгрегър, който ще направи режисьорският си дебют.

И преди имахме голям интерес към този проект, но сега той е дори още по-голям, защото ни е адски интересно как Макгрегър, ще се справи с ролята на режиосьор – дали ще се нареди сред успешните примери на актьорите направили прехода към режисурата или към този на разочарованията. Има го момента с това, че в днешно време един такъв преход си е истинско клише – един вид „задължителен” за определен тип актьори – и по принцип щяхме да завъртим очи в досада, но както казахме, в случая с Макгрегър ни е много любопитно какво ще направи.

За сега единствените други подробности, които са ни известни, са че автор на сценария е Джон Ромеро („Адвокатът с линкълна”), а наравно с Юън Макгрегър, на екран ще видим Дженифър Конъли като съпругата на Левов и Дакота Фанинг като дъщеря му.  Хвърлете един поглед на официалният синопсис на романа за да придобиете по-добра представа за историята.

Симор Левов по прякор Шведа – главният герой на Филип Рот – е легендарен спортист от гимназията на Нюарк, който израства в следвоенните години на разцвет, за да се ожени за бивша Мис Ню Джързи, да наследи ръкавичарската фабрика на баща си и да се пренесе в каменна къща в идиличното селце Олд Римрок. И тогава, през 1968 г., за един ден красивата американска мечта за благоденствие, граждански ред и домашно щастие завинаги изоставя Шведа. Мери, неговата обична дъщеря, се превръща от любящо, будно момиче в труден и изпълнен с враждебност и фанатизъм тийнейджър, способен на немислима жестокост. За една нощ Шведа е изтръгнат от лелеяния американски пасторал и захвърлен в безумието на американската действителност.

Очаква се снимките на „Американски пасторал” да започнат през септември в Питсбърг, а премиерата на готовия филм да е през 2016. Ще следим отблизо развитието на нещата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *