Straight Outta Compton

Не сме никак големи почитатели на хип-хоп културата във всичките ѝ измерения, но все пак имаме любими песни, изпълнители и артисти, които уважаваме. Също така са ни интересни подробностите (социални, икономически… всякакви) около възникването на различните течения и историческите моменти в рап музиката и затова изпитваме известен интерес към предстоящия биографичен филм на  Ф. Гари ГрейStraight Outta Compton”.

Филмът проследява възхода и падението на легендарната рап-група N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes), която е основоположник на гангстерския рап и е призната за една от най-важните хип-хоп групи в историята. Двама от най-известните членове на N.W.A. са Ice Cube и Dr. Dre и именно те представят първия трейлър на „Straight Outta Compton”. Вижте.

Не изглежда лошо. Вярно е, че Ф. Гари Грей не е Къртис Хенсън, но ни се струва, че филмът може да е на нивото на „8-ма миля”, което за нас ще е напълно удовлетворяващо.

Трейлърът ни накара да се замислим за родния хип-хоп и за скандалите около „звезди” като Криско и Биг Ша… толкова е тъжна ситуацията, че чак не е истина!

В допълнение, вижте няколко снимки от филма, както и първия тийзър постер.

плакат

Режисьор на „Straight Outta Compton” е Ф. Гари Грей („Парламентьорът”, „Италианска афера”, „Игра по ноти”, „Смъртоносен противник”). В ролите са О’Шей Джаксън джуниър (Ice Cube), Кори Хоукинс (Dr. Dre), Джейсън Мичъл (Easy-E), Олдис Ходж (MC Ren), Нийл Браун джуниър (DJ Yella), Пол Джамати, Кори Рейнолдс, Александра Шип, Анджела Илейн Гибс, Кийт Станфийлд, Шелдън А. Смит и други.

Премиерата е 14 август 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *