Aquamen

Както знаете, не си падаме по отразяването на фен-трейлъри, неофициални папараци-кадри от снимачни площадки, нискокачествени лийкове и непотвърдени слухове, съответно: рядко прибягваме до тях. Затова и не особено често пускаме новини за бомбастичния проект „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ на Зак Снайдър, който ще гледаме през пролетта на 2016 г., макар че нетърпението и любопитството ни към него са сериозни.

Последно ви показахме новия Батмобил, който само потвърди очакванията за епичен екшън със сериозни мащаби и амбиции, които очаквания съвсем логично служат като взривоопасно гориво, подхранващо неистовия hype не само на заклетите комиксови фенове, но и на киноманите по принцип. Представихме ви също Батман, Супермен и Жената-чудо. Сега – благодарение на Снайдър и неговия Twitter – е ред да видим и как точно ще изглежда Артър „Aquaman“ Къри във филма:

Джейсън Момоа като Aquaman

Понеже не сме от крайните маниаци, които копнеят за синеок блондин, а и имайки предвид кой все пак играе ролята (Джейсън Момоа, който е с наполовина хавайска кръв), коментарът и впечатленията ни са положителни. Момоа може да е много повече визия и присъствие, отколкото талант, но пък има чар и въпреки че в повечето случаи го виждаме в приблизителни вариации на вече познатия му похват да гледа лошо изпод вежди (тип Конан/Дрого), смятаме, че има шанс неговият Aquaman да се получи, а и да работи добре не само в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, но и в самостоятелния „Aquaman“, който вероятно ще се появи през 2018 г.

Дано скоро плъзнат още неща по темата, а тълкуването на таглайна „Unite The Seven“ оставяме на вас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

39 Comments

  1. Не съм запознат с комиксовия Аквамен, но този постер изглежда страхотно! Момоа прилича на Тритон или Посeйдон 😀

  2. По последни данни (слухове?) първият трейлър се чака с „Mad Max: Fury Road“, но би било яко и ако подрани.

  3. дано да не е геройско изнасилване, в отговор на Марвел
    те имаха години за да поднесат всеки герой, тук половината лига изсраха в един филм

  4. Сега пък слухтят, че трейлър може да видим още през април, с втората част на „Отмъстителите“.

    PS Наистина малко са rush-нати нещата във филмовата вселена на DC, ама е нормално: имат бая да догонват. Дано все пак им се получи.

  5. да, и аз съм ЗА, макар да съм Марвелист. Искам читав филм за лигата.
    Ама да боднат трейлъра пред филм на конкуренцията…..дали?

  6. На мен също ми се видя странно, да. Затова и по-скоро залагам на четвъртия „Mad Max“.

    PS Уж съм DС-ист (основно заради „Батман“ и „Watchmen“), но напоследък Marvel дървят прекалено много. Даже си дадох сметка преди дни, че отсега съм се нахaйпил като животно за третия „Капитан Америка“… За „Капитан Америка“, for fuck’s sake?!

  7. Първо да попитам – няма ли как да се автоматизира по някакъв начин логването, за да коментираш? Отнема 2 секунди, но много често като видя, че пак трябва да си пиша името и мейла и директно се отказвам от коментар!

    Второ – DC отдавна според мен изгубиха контрола над вселената си и мисля, че нямат никакъв шанс да догонят Марвел. Не ги хейтя, просто … абе, то се вижда, няма нужда и от коментар даже 😉

  8. „Offtopic“ отговор на запитването на Кристиян: формата за коментари се чисти, ако си на нов комп или си с нов браузър (или ако си зачистил кукитата на браузъра). Във всеки един противен случай, откъдето веднъж си писал (комбинация от комп и браузър) – винаги ще ти е автоматично попълнено. Тук няма логване 😉

  9. не знам защо… Батман срещу Супермен ме изпълва с неприятно опасение за някаква грандиозна по мащабите си глупост, която трудно ще преглътна… Самата концепци е като Мелаж с Боб, целина и три вида сирена!

    Може би ме тресе нездрав скептицизъм и ще се радвам да греша…

  10. Узумаки:
    сега със Спайди и аз съм яко хайпнат, ако могат да си върнат и Уолвърийн…..поне за Сивил уор и авенджърс………размечтах се

    Кристиян:
    тв вселената на ДЦ според мен е по-добра….Ароу и Флаш са доста пред Агентите на ЩИТ. все още не съм преслушал Константин и Агент Картър обаче.

  11. @Riddick

    Според мен и „Константин“, и „Агент Картър“ са добре – особено вторият.

  12. Преди да гледам „Batman: The Dark Knight Returns“ и аз бях скептик по отношение на концепцията да се сблъскат Батман и Супермен в нещо, различно от откровен поп-културен кич. Ако Зак Снайдър поне малко вземе пример от Джей Олива, имаме шанс за нещо доста добро.

  13. Понеже стана дума за Тъмния Рицар се завръща на Джей Олива (анимацийката направена по комикса на Франк Милър), искам да се включа изразявайки мнението си, че този филм е класи над абсолютно всички марвелски. Без да обиждам филмите на Марвел, защото и аз ги следя с интерес, но няма филм на Марвел да се доближи до класата на Батман-ите на Бъртън и Нолън, Супермен на Снайдър и Тъмния Рицар се завръща.

  14. Може и да не им е приятно на феновете на Марвел, но ДиСи притежават най-интересните супергерой – Батман и Супермен от мъжете и Жената чудо от женските, както и най-интересния сред лошите – Жокера.

  15. До голяма степен съм съгласен с „Челси“ хейтъра. 🙂 Не изцяло, но до голяма степен.

  16. както и във всичко друго, тук също става въпрос за вкус и не малка доза фенщина. Аз обичам жанра и скедя всичките му филми но….
    Супермен и Батман за мен са най-стерилните образи, сухари от начина на рисуване на комиксите, през анимацийките, та до голям екран.
    Всички ДЦ герои, живеят в измислени градове, а Марвелските East/West Coast герои са някак по-близки, по – цветни, по-забавни и не така сухарски.

  17. Със сигурност е въпрос на вкус, но баш пък за Супермен и (особено) Батман последното опеределение, което би ми хрумнало, е „сухарски“. Батман е извънредно дълбок и човешки образ с невероятни антиподи в лицето на страхотни злодеи, а няколкото му интерпретации (визирам основно неща като „The Killing Joke“ и „Arkham Asylum“, както и трактовката на Франк Милър) постигат естетически ефект, за който конкуренцията може само да мечтае. Моят основен проблем с Marvel е, че са панаирджйски; реално филмовата им вселена ги рафинира до образи, които са приемливи (особено керъктъри като Тони Старк или кап. Америка, които никога не са ме кефели на ниво комикс, пък чрез филмите ми станаха дори симпатични).

    Разбира се, фенбойщината ми към „Spider-Man“ и „X-Men“ ме задължава да ги посоча като изключения. 🙂

  18. Лигата ще бъде по-мра4ен и сериозен от Отмъстителите , залагам за него

  19. Лигльото може и да се справи, много зависи от криейтив подхода към персонажа, а и от грима до известна степен. Ясно е, че ще гонят нещо различно от клоуна Джак Никълсън и от психопата Хийт Леджър, но каквото и да правят, не виждам колко пък по-различно ще се получи в крайна сметка. Вероятно златната среда между двете крайности би била удачен вариант.

  20. Той (Лето) поне малко да се доближи до Джак Никълсън или Хийт, които не мога да определя кой беше по-добрия, пак ще е супер. За мен лично Батман срещу Супермен и Самоубийствен отряд ще бъдат най-хубавите от общо 10-те официално обявени, по-добри и от самостоятелния за Батман с Бен Афлек.

  21. Преди да съм видял поне някакви кадри от тия филми ми е трудно да правя прогнози, но дано да си прав. 🙂

  22. понеже споменахме и Отмъстителите, и Civil war, говори се, че в соловия филм за Спайди, ще се появи Тони Старк

  23. Говори се също така, че Спайди ще е негър… което само по себе си е отличен повод за civil war. 😀

  24. дано се *баваш…Джони Сторм ще го преглътна някакси, ама не и Спайди

  25. Не се ебавам, упорито се слухти, че Спайди няма да е Питър Паркър, а Maйлс Моралес.

  26. Не ми се вярва скоро да го изоставят Паркър. Във филмите това.

  27. Йеп, още рано сабале се появи, даже преди малко го пуснахме като новина. 🙂

  28. Да. 🙂 Тъкмо се събуждам, взимам таблета и виждам в страницата „DC Cinematic Universe“, че са го качили. Само не знам, дали в понеделник трейлъра ще е достъпен за всички ни или само за тези, които си платят…