Линия между факти и до-измислица е доста тънка и „размита” във филма на братя Зелнър „Kumiko the Treasure Hunter”. Вече знаете, че в пътешественическата история за една японка в Северна Дакота е забъркан и „Фарго” на братя Коен. Вернер Херцог нарича филма „много красив, дълбок и трогателен” – и този факт, плюс отзивите от различните фестивални спирки, ни вдъхновява за очакване, въпреки малката вероятност за среща на голям екран.

Като малка/временна утеха вижте един (относително) нов, по-разказвателен трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=OF18FnSYRVI

Трагичният нюанс в сюжета е реалността, тъй като в основата на филма има елементи от истинския случай на една японка, потеглила да търси съкровище по „указания” от „Фарго” и намерена мъртва преди 14 години в Щатите. Много харесваме Ринко Кикучи и сме сигурни, че независимо (а може би и заради) хипарско/клошарския „аутфит” на героинята й, тя съвсем естествено се е сляла с образа на своята героиня.

Ринко Кикучи

Ринко Кикучи

плакат

Kumiko the Treasure Hunter” ще се появи на екран в Ню Йорк на 18 март, в Лос Анджелис – на 20 март, а след това и на други места, плюс това ще бъде пуснат на VoD, предвид фестивалните, некомерсиални характеристики на филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *