Нийл Бломкамп официално ще режисира филм от вселената на „Пришълецът”

Уау! Като на шега, в следствие на няколко разпространени в интернет картинки, направени да визуализират идея, свързана с един от любимите си филми, Нийл Бломкамп официално се оказва начело на филм от вселената на „Пришълецът”. Явно е бил сериозен, когато спомена, че е необходимо само едно „да” от негова страна и Fox ще направят филма „още утре”.

Първо, Нийл Бломкамп пусна на своята instagram страница рисункa на Пришълеца (може да я видите най-долу) с думите: „Um… So I think it’s officially my next film. #alien”, а в последствие, новината беше официално потвърдена от Variety, които споменават, че проектът не засяга „Прометей 2”, който ще се развива паралелно от Ридли Скот.

За съжаление, все още няма информация дали Сигорни Уийвър и Майкъл Бийн ще се присъединят към филма – и двамата присъстваха в концептуалните рисунки на режисьора, –  но според нас това просто е задължително условие (поне що се отнася до Уийвър) за успеха му. Пришълецът може да е най-великото извънземно в киното, но Рипли винаги е била най-важната част от филмите и това, което ги прави специални.

Честно казано, не вярвахме, че това може да се случи, но сега след като вече е факт, няма как да не сме ентусиазирани. Вече сме споменавали, че според нас Бломкамп, чието творчество и стил са силно повлияни от първите два „Пришълеца”, е идеалният избор да режисира филм от поредицата. Единственото, което трябва да направи, е да спретне една достойна история с приличен екшън и да не се се олее с поголовен фен „сървис”. Вярно, че това не е малко, но му имаме доверие и ще продължим да му имаме, дори и „Чапи” да се окаже по-голямо разочарование от „Елизиум”.

Разбира се, ще следим всяка подробност от развитието на проекта. Нека „хайпът” започне сега!

Um… So I think it's officially my next film. #alien

A photo posted by Brownsnout (@neillblomkamp) on

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Не виждам чак такава причина да бъдете надървени, поне не преди да видим дали Chappie изобщо става за нещо.

 2. Ти така викаше и за Прометей, но после се озърташе като пръдня из гащи 😉

  Иначе сериозно, това е най яката новина за годината и очаквам това нещо с огромен интерес. По всичко личи, че лятото на 2016 ще си имаме нов Пришълец, който чакам от 10 години, имайки предвид слабата 4-та част.
  И ако Бломкамп направи това, което виждам на рисунките м, подплатен с добър сценарии окавам да се получи мега изродски филм, или поне се надявам, защото на днешно врем занете какво става с новите филми, които нямат нищо общо с филмите от 70-80 години и не носят техния дух. просто всичко с епрекалено комерсиализира и подплатено със слаби сценари и слаби неоригинални визуални решение.
  Докато тук поне от Бломкамп виждам един доста смел подход, коеот се надявам да стане и да не започнат да се бъркат в работата му!
  Засега Бломкапм ми харесва като режисьор и наистина го бива момчето, само се надявам да се държи на ниво и за в бъдеще. Вярно, че Елизиум беше слабичък(като цяло ми хареса) но Сектор 9 е един от най добрите и оригинални филми, които съм гледал последните 10-15 години. Между другото много се надявма на продължение на Сектор 9, но качествено продължение, а не нещо в стил Звездни рейнджъри 2!

  П.С. И аз се надявам да видя Хикс във филма.
  Това наистина можеда се окаже страхотен филм, само не знам как ще го навържат с историята. Може да го вмъкнат във времето между 3 и 4.. все пак си спомням, че между тях имаше 100-200 години разлика в историята…. тъй че може да се „напасне“ идеално. 🙂

 3. Да ама на Рипли вече доста са и увиснали циците ако ме разбирате.
  Така че появата и вьв филма би било в минус.

 4. Е ти ако си харесвал Пришълецът заради на Уийвър циците, евала.