Едгар Райт

Няма пак да задълбаваме колко сме разочаровани от „Ant-Man” – очевидно, не коментираме работата на Пейтън Рийд, без да сме гледали филма, и подозираме, че ще се справи съвсем прилично, но тази година трябваше да получим нов филм на Райт, а вместо това, ще получим нов филм на Рийд, което никога не е било очаквано с огромно нетърпение събитие. Добрата новина е, че Едгар Райт не стои без работа и както вече сме споменавали, подготвя поне 2 режисьорски проекта („Baby Driver” и „Grasshopper Jungle”) и един загадъчен и неясен съвместен филм със Саймън Пег.

Сега към тях добавяме и един сценарий, който звучи доста приятно. Но веднага да подчертаем – не се очаква Райт да е режисьор, така че не се настройвайте. Става дума за „Dodge and Twist”, за който първо плъзнаха слухове през 2013. Идеята е на Ахмет Запа („The Odd Life of Timothy Green”), а първият вариант на сценария е дело на Коул Хадън (сериала „Дракула” на NBC), в последствие преработен от Саймън Буфой („Беднякът милионер”). Сега обаче Райт ще започне на чисто със съвсем нов сценарий.

Описван като екшън-ориентирано стиймпънк продължение на „Оливър Туист”, „Dodge and Twist” разказва за порасналия Оливър, който е станал полицай, и Хитреца, който все още е крадец. 20 години след събитията в „Оливър Туист”, двамата отново се засичат и този път Оливър трябва да спре Хитреца, който се опитва да открадне кралските бижута. Междувременно се появяват и други герои, познати от романа, включително и „an ass-kicking Queen Victoria”. Носят се слухове за Андрю Гарфийлд в ролята на Хитреца и Еди Редмейн като Оливър, но засега няма потвърдена информация и може да са само предположения или нечии мечти.

Не звучи никак зле, но пак напомняме – Райт няма да режисира, защото е зает с „Baby Driver”, в който наскоро разбрахме, че може да участва Ансел Елгорт („The Fault in Our Stars”, „Divergent”). Преди няколко седмици видяхме и първия официален синопсис на филма, който се очаква през 2016 (снимките започват съвсем скоро):

Млад и талантлив шофьор, който участва в обири, разчита на ритъма на личния си саундтрак, който го прави най-добрия зад волана. Но след като е принуден да работи за престъпен бос, един обречен обир заплашва живота, любовта и свободата му.

След „Baby Driver” Райт ще се прехвърли към „Grasshopper Jungle” – екранизация по романа на Андрю Смит за – както вече сме споменавали – „тийнейджър, който без да иска отприщва нашествие от огромни гладни и разгонени богомолки”. Според режисьора този проект е директен резултат от няколко коментара във Facebook. Разбира се, важно е чии са коментарите…

„Ето какво стана. Във Facebook някой написа „Едгар Райт, трябва да направиш филм по „Grasshopper Jungle”. Отдолу Мат Толмах, който държи правата, написа „Съгласен съм”. Под него Андрю Смит написа „И аз съм съгласен!” Така че писах на Мат да ми прати книгата. ” (чрез Vulture).

Покрай всички тези страхотни проекти, не трябва да забравяме, че на Райт му трябват по около 2 години за всеки проект и ще има доста да почакаме. Може би, ако не беше загубил толкова време за „Ant-Man”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *