IFC Films разпространиха първия международен трейлър на „Good Kill”, в който, както вече споменахме няколко пъти, се крие надеждата ни, че Андрю Никъл ще успее да си върне формата от „Гатака”, „Цар на войната” и „Шоуто на Труман” (на който е сценарист) и повече никога да не си говорим за „Дилъри на време” или за умопомрачителната трагедия „Скитница”.

Дали трейлърът дава някакви реални предпоставки за надеждата ни или имаме случай на „надежда всяка тука оставете”, вижте и преценете сами.

Ами… не! Определено има подобрение спрямо „Скитница”, но като цяло трейлърът не ни допада. Темата с дроновете е актуална, готин е моментът с това как компютърните екрани или по-точно дистанцията и липсата на контакт с „врага” заличават голяма част от моралния и психологически момент във воденето на военни действия – всичко е сякаш като на компютърна игра, но всичко останало ни е леко… „нафталиново”. А го има и кофти диалогът и лошите фестивални отзиви.

В крайна сметка, струва ни се, че филмът ще е от калибъра на „Симон” – няма да е наистина лош, но в никакъв случай не и хубав.

Действието на „Good Kill” се развива в Лас Вегас и разказва за бивш пилот (Хоук), който с помощта на дистанционно управлявани дрони се сражава с талибаните по 12 часа в денонощието, след което се прибира вкъщи и се кара със съпругата и децата си през останалите 12. Но пилотът започва да поставя под съмнение своята мисия. Дали не създава повече терористи, отколкото премахва? Дали не води война без край? „Good Kill” е историята на един войник – история с епични последици.

Сценарист и режисьор на „Good Kill” е Андрю Никъл, а в ролите са Итън Хоук, Дженуари Джоунс, Зоуи Кравиц, Брус Грийнуд, Джейк Ейбъл и други.

Филмът все още няма обявена премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Fuck! Не ме надъхва, мамка му… Гениалния Андрю Никол се нуждае от още един голям филм и то спешно, особено след провалите „In time“ и жалкото извинение за кино наречено „The host“, ако иска хората да продължават да го уважават като творец. Дано само не се окаже, че „Good kill“ ще бъде някакъв безличен филм и голямото му завръщане към Сериозното кино да се отложи отново.

  2. „Гениалният“ Андрю Никол отдавна има вид повече на fluke, отколкото на нещо друго.