В опита си да бъдем максимално непредубедени, ще споделим, че нещата около телевизионната адаптация на легендарния „12 маймуни”, създаден от неповторимия Тери Гилиъм, изглеждат… неубедително. Ако оставим настрана факта, че никак не се кефим на идеята за тази поредица, обективната истина е, че премиерната дата наближава и SyFy предлагат първи 9 минутен поглед към пилотния епизод на сериала.

Темата за подвластността на човечеството на страха от унищожение – в случая от смъртоносен вирус, който трябва да бъде спрян от оцелели в бъдещето хора, като изпращат един от тях в миналото – е (все по-)често актуална, през определени периоди от време. Може би това вдъхва увереност на продуцентите и авторския екип, че поредицата ще намери своята аудитория… Вижте как изглежда началото.

За всеки Гилиъм-фен телевизионното предложение на SyFy е губене на време и обида – поне така изглежда на пръв поглед. Факт е, че опасенията ни след първия трейлър са на път да се оправдаят. Но няма да седнем да злорадстваме по повода, а по-скоро ни е тъжно, че вероятността да се повторят очарователни изненади от други телевизионни поредици, които ни поднесоха последните няколко години, постепенно изтлява. И много ни липсва прекрасната сюрреалистична визия, съчетана с тънко чувство за хумор на мистър Гилиъм – да, наясно сме, че той не е обвързан с проекта, но това не пречи да изпратим въздишка към миналото.

Ето и официалния синопсис:

Поредицата проследява пътешественика във времето Коул, който живее в пост-апокалиптичното бъдеще. Като използва опасни и непроверени методи за пътуване във времето, Коул пристига в настоящето с мисия да открие и унищожи източника на смъртоносна епидемия, която предстои да заличи от лицето на Земята 93,6% от всички хора. Дали Коул ще успее да промени участта на човечеството, или съществува предопределение на съдбата? „12 маймуни” е разказ за всичко това, любовта и възможността да получиш втори шанс…

В продуцентския екип са Чък Роувън и Ричард Съкъл, които са отговорни и за филма на Гилиъм, Травис Фикет и Тери Маталас адаптират сюжета, режисьор е Джефри Райнър. В ролите са Арън Станфорд, Аманда Шъл, Ноа Бийн, Кърк Асеведо, Желко Иванек, Шанън Луцио и др.

Премиерата на „12 маймуни” е в петък, 16 януари 2015, по SyFy.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *