Penny Dreadful

Не бихме казали, че първият сезон на готическия хорър сериал „Penny Dreadful” беше разочарование, но със сигурност очаквахме повече, предвид тематиката му и голяма част от имената в творческия екип, начело със създателя Джон Лоугън и изпълнителния продуцент Сам Мендес.

Въпреки това, не сме се отказали да следим сериала – просто в него имаше неща, заради които не можем да го отпишем с лека ръка, и сме на линия за втори сезон, като се надяваме, че част от проблемите му ще бъдат изгладени.

Вижте първите два тийзъра и кратко описание на новите и на завръщащите се герои, както и първата официална снимка.

В новия сезон взаимоотношенията между Ванеса и Итън се задълбочават, след като групата им, включваща сър Малкълм, д-р Франкенщайн и Сембене, се обединява срещу злите сили, които заплашват да ги унищожат. Междувременно Дориан Грей, чудовището на Франкенщайн и Брона водят своя собствена битка.

Още от познатите ни герои, които се завръщат, са прелъстителната спиритуалистка Евелин Пуул, която ще бъде уникална заплаха за нашите протагонисти, наравно с египтолога Фердинанд Лайл. Сред новите попълнения в историята са мистериозна фигура (изиграна от Пати Лупон) с голямо значение от миналото на Ванеса; следовател от Скотланд Ярд (Дъглас Ходж); притежаващата забележителна сила дъщеря на Пуул Хеката (Сара Грийн) и мъж с необикновено минало (Джони Бушо).

Ева Грийн и Джош Хартнет

Режисьор на първия епизод от втори сезон на „Penny Dreadful” е Джеймс Хоус. В ролите се завръщат Ева Грийн, Джош Хартнет, Тимъти Далтън, Рори Киниър, Били Пайпър, Рийв Карни, Хари Тредауей, Хелън МакКрори и Саймън Ръсел Бийл, а към тях се присъединяват Пати Лупон, Дъглас Ходж, Сара Грийн, Джони Бушо и други.

Премиерата се очаква в средата на 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Недопустимо плоски бяха първите два епизода. Отказа ме. Жалко за Ева.

  2. Чак недопустимо плоски не са, но определено сериалът не е на нужното ниво, поне за мен, че да чакам и гледам втори сезон. Пети епизод обаче изкърти.

  3. На мен сериала ми хареса. Дориан Грей е любимият персонаж в литературата и много ми допада как е направен.

  4. ,,Разбирачите“ по горе що не си гледате работата.Първи сезон беше великолепен(особено 5ти епизод),а Ева Грийн показа рядко срещано актьорско майсторство-истински хамелеон.Очаквам втори сезон да бъде още по добър.и ми писна от фенове на супер скапаният Хоумланд,който тук всички хвалят, а не е нищо повече от средна ръка сериалче с актриса с недоказани актьорски умения.За разлика от великолепната Ева Грийн.
    Другите три нови сериала,които ме впечатлиха, за разлика от снобеещите ,,разбирачи“ тук бяха Как да се отървеш с убийство( в американският топ 10 на най гледаните предавания),Тиранин и Друговремец.Пени Дреадфул се отличава и със сценография,операторско майсторство ,режисура и атмосфера.